EAZA Campagne Silent Forest

De bossen in Zuidoost-Azië worden steeds stiller… Jaarlijks worden daar namelijk miljoenen zangvogels gevangen voor de vogelhandel. De vogels worden gebruikt als huisdier, statussymbool, voedsel en voor de traditionele medicijnindustrie en voor zangcompetities. Veel zangvogels staan daardoor op de rand van uitsterven. Hoog tijd voor actie!

De Europese dierentuinen en aquaria slaan met de EAZA Campagne ‘Silent Forest’ de handen ineen voor het behoud van de Aziatische zangvogels. Het is ons doel om de situatie van de Aziatische zangvogels in hun natuurlijke leefgebied te verbeteren. Door het vergroten van de kennis en begrip van de bedreigingen voor deze vogels en te ondersteunen bij het ondernemen van actie voor het behoud van de zangvogels, hopen we het tij te kunnen keren. 

Ook WILDLANDS doet mee aan de EAZA Campagne ‘Silent Forest’.  Vanuit het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds is een donatie gedaan aan het project voor de herintroductie van balispreeuwen. Speciaal voor de basisscholen in de gemeentes Emmen en Coevorden is een gratis gastles ontwikkeld (meer informatie en reserveren). En bij de ingang van Rimbula kunnen bezoekers van WILDLANDS meer te weten komen over de Silent Forest campagne. Vergeet niet op de foto te gaan in de grote vogelkooi en de foto te delen op social media.

In Rimbula kun je de volgende Aziatische zangvogels spotten:

  • Rijstvogel (status: kwetsbaar)
  • Roodoorbuulbuul (status: niet bedreigd)
  • Balispreeuw (status: ernstig bedreigd)
  • Indische blauwrug (status: niet bedreigd)

Voor meer informatie over de campagne, ga naar www.silentforest.eu