Tickets bestellen

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

Ware acrobaten

Je hebt maar heel even nodig om te zien dat gibbons ware acrobaten zijn. Met hun lange armen zwaaien ze van de ene naar de andere boom op Gibboneiland, en komen zelden op de grond. Ook met een pasgeboren baby op de buik slingert een gibbon zich door de tropische beplanting. Het jong houdt zich stevig vast aan moeders borsthaar en moeder grijpt het jong vast met haar achterpoten. Die gebruikt ze toch niet op haar tocht door de boomtoppen. Gibbon-jongen blijven bij hun ouders tot ze geslachtsrijp zijn, meestal zijn ze dan een jaar of zeven. De pubers zorgen dan voor zóveel spanning dat de ouders hun kind wegsturen om een eigen partner te zoeken en zelf een gezin te stichten.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Hylobates lar
  • Status in het wild: bedreigd

Voedsel

  • Vruchten
  • Knoppen
  • Bladeren

Kenmerken

  • Gewicht: 4,5 - 7 kilo
  • Grootte: 42 - 59 centimeter
  • Leeftijd: 25 jaar

Luide zangers

De gibbon leeft in een familiegroep bestaande uit een man, vrouw en een of twee jongen. Het ‘gezin’ bezet een leefgebied waar andere gibbons niet welkom zijn. Luid zingend geeft de gibbon aan, dat het territorium in gebruik is. In de ochtend- en in de avondschemering, kan het gezang kilometers ver nog worden gehoord. Elke gibbonsoort heeft een eigen kreet, waaraan ze kunnen worden herkend. Maar door de verdwijning van het tropisch regenwoud nemen de aantallen van bijna elke gibbonsoort op de wereld af.

Vandaag in Jungola