Activiteiten basisonderwijs

Een schoolreis geeft je toegang tot alle werelden, attracties en presentaties WILDLANDS. Genoeg voor een dagvullend programma. Wil je nog meer avontuur? Of aandacht besteden aan een specifiek thema? Dan kun je kiezen uit één van de vele WILDLANDS activiteiten.

Expeditie / € 6,00 p.p. / duur 20 minuten

Tijdens een expeditie vertelt een dierverzorger over de dieren. Je wordt meegenomen tijdens een uniek kijkje achter de schermen. Kies uit de speciale trainingstallen van de olifanten of zeeleeuwen, de vlinderkweekruimtes, de stallen van de nijlpaarden, savannedieren of leeuwen, de quarantaine en surplusruimte of de dieetkeuken waar al het eten wordt voorbereid.  

Thema: dierverzorging / diermanagement

Ontdekkingstocht / € 1,00 p.p. / duur circa 1 uur

Hoe kun je overleven in de wildernis, wat is het belang van natuurbehoud en hoe kunnen we voorkomen dat de ijskappen verder smelten? Dat leer je tijdens de educatieve speurtochten door WILDLANDS. Voor het basisonderwijs hebben we vier verschillende ontdekkingstochten met weetjes, vragen en opdrachten.

Deze ontdekkingstochten sluiten aan bij de kerndoelen 40 en 41:

Interactieve workshop 'Arctic Science' (bovenbouw) / € 6,00 p.p. / duur 1 uur 

In het lab van The Northern Light Company in Nortica worden de gevolgen van klimaatverandering op dieren en de natuur onderzocht. Met een labjas aan en veiligheidsbril op worden leerlingen zelf even een wetenschapper en gaan ze aan de slag met verschillende experimenten en proefjes. De leerlingen staan oog in oog met een ijsbeer, kijken naar de ‘vliegende’ pinguïns onder water en ontdekken hoe het kan dat dieren het niet koud hebben in het ijzige poolgebied.

Thema: poolgebieden, klimaatverandering, ijsbeer, pinguïn
Niveau: groep 6 t/m 8

Capaciteit: 20-30 leerlingen per groep

Dit programma sluit aan bij de kerndoelen 39 en 40:

Wat staat de leerlingen te wachten? Je ziet het in onderstaande video!

 

​Alle genoemde prijzen zijn geldig tot en met 31 juli 2023. Onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen. Alle genoemde prijzen zijn speciale groepstarieven. Niet geldig i.c.m. andere (kortings)acties.