Activiteiten voortgezet onderwijs

Een excursie geeft je toegang tot alle werelden, attracties en presentaties in WILDLANDS. Genoeg voor een dagvullend programma. Wil je nog meer avontuur? Of aandacht besteden aan een specifiek thema? Dan kun je kiezen uit één van de vele WILDLANDS activiteiten.

Expeditie / € 6,00 p.p. / duur 20 minuten

Tijdens een expeditie vertelt een dierverzorger over de dieren. Je wordt meegenomen tijdens een uniek kijkje achter de schermen. Kies uit de speciale trainingstallen van de olifanten of zeeleeuwen, de vlinderkweekruimtes, de stallen van de nijlpaarden, savannedieren of leeuwen, de quarantaine en surplusruimte of de dieetkeuken waar al het eten wordt voorbereid.  

Thema: dierverzorging / diermanagement

Ontdekkingstocht / € 1,00 p.p. / duur circa 1 uur

Leer meer over het de ordening of evolutie van diersoorten. Aanpassingen van dieren worden overgegeven van generatie tot generatie. Kom hier meer over te weten of observeer de verschillende gedragingen van de dieren in WILDLANDS. Ontdek meer tijdens de educatieve speurtochten door één van de werelden van WILDLANDS. Voor het voortgezet onderwijs hebben we verschillende ontdekkingstochten met weetjes, opdrachten en vragen.

Escape Village 'Rhino Rescue' / € 8,50 p.p. / duur 1 uur

In opdracht van een ranger proberen leerlingen binnen te dringen in het bivak van een beruchte stropersbende aan de rand van het Momma Dunia National Park. Vrijwel de gehele stropersbende is op pad, met uitzondering van hun leider. De leerlingen gaan op een spannende missie om belangrijke informatie te vinden in de hutten van het bivak, zonder dat de leider daar iets van merkt... Leerlingen leren door de escape-ervaring op speelse wijze meer over stroperij in Afrika. 

Thema: stroperij
Vakoverstijgend: samenwerken, communiceren, probleemoplossend denken en handelen
Niveau: klas 1+2
Capaciteit: m
inimaal 10/ maximaal 16 leerlingen per groep

Dit programma sluit aan bij de  bij de volgende kerndoelen van ‘Mens en Natuur’: 

Wat staat de leerlingen te wachten? Je ziet het in onderstaande video!

 

Alle genoemde prijzen zijn geldig tot en met 31 juli 2023. Onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen. Alle genoemde prijzen zijn speciale groepstarieven. Niet geldig i.c.m. andere (kortings)acties.