Activiteiten voortgezet onderwijs

Een entreeticket geeft je toegang tot alle gebieden, attracties en shows in WILDLANDS. Genoeg voor een dagvullend programma. Wil je nog meer avontuur? Of aandacht besteden aan een specifiek thema? Dan kun je kiezen uit één van de vele WILDLANDS Extra's om de excursie nog onvergetelijker te maken.

NIEUW! Expeditie / € 5,00 p.p. / duur 20 minuten

Een uniek kijkje achter de schermen! Ga met een gids vogels spotten in de tropische jungle, neem een kijkje in de olifantenstal of beleef de transformatie van een rups naar een vlinder in de kweekruimte. Meer info (PDF)

Ontdekkingstocht / € 1,00 p.p. / duur circa 1 uur

Voor het voortgezet onderwijs hebben we twee verschillende ontdekkingstochten met weetjes, opdrachten en vragen. Leer hoe dieren overleven op een koud continent of bestudeer tijdens een safari het gedrag van onze indrukwekkende dieren met een hoofdrol voor de bavianen.

Workshop Voedselketen / € 5,00 p.p. / duur 1,5 uur

Het gras, de zebra en de leeuw: allemaal onderdeel van de voedselketen. En waar staan wij mensen in het geheel? Op verschillende plekken in het park worden de voedselketens toegelicht. Daarna testen we of je durft te eten wat de dieren eten.

Workshop Project pinguïn / € 5,00 p.p. / duur 1,5 uur

Werk mee aan ons pinguïnonderzoek! Na de introductie over het belang van natuuronderzoek ga je gewapend met stopwatch, thermometer en verrekijker veldonderzoek doen in Nortica. Wat is de relatie tussen het weer en het gedrag van pinguïns?

Gastles Doe maar duurzaam / € 5,00 p.p. / duur 45 minuten 

Is duurzaam duur? Het is een hip woord, maar wat houdt duurzaam precies in? Tijdens deze interactieve gastles word je meegenomen in de wereld van duurzame bouw, waterzuivering en hergebruik. Denk mee over duurzaam natuurbeheer en ga met elkaar in gesprek aan de hand van uitdagende stellingen.  

Avondexpeditie / € 15,00 p.p. / duur 1,5 uur

Een spannende expeditie na sluitingstijd, waarbij een gids je meeneemt op avondsafari door Serenga. Ontdek hoe de natuur en de dieren zich voorbereiden op de nacht en welke gevaren er ’s nachts op de loer liggen.

Alle genoemde prijzen zijn geldig tot en met 31 juli 2019. Onder voorbehoud van typfouten en prijswijzigingen. Alle genoemde prijzen zijn speciale groepstarieven. Niet geldig i.c.m. andere (kortings)acties.