Activiteiten scouting

Kies uit één van de vele activiteiten om de dag nog onvergetelijker te maken.

Expeditie - € 5,00 p.p. - duur: 20 minuten

Een uniek kijkje achter de schermen! Ga met een gids vogels spotten in de tropische jungle, neem een kijkje in de olifantenstal of beleef de transformatie van een rups naar een vlinder in de kweekruimte.

Ontdekkingstocht -  € 1,00 p.p. - duur: circa 1 uur

Er zijn verschillende ontdekkingstochten met weetjes, opdrachten en vragen voor een educatieve speurtocht door één van de werelden van WILDLANDS.

Workshop Voedselketen - € 5,00 p.p. - duur: 1,5 uur

Het gras, de zebra en de leeuw: allemaal onderdeel van de voedselketen. En waar staan wij mensen in het geheel? Op verschillende plekken in het park worden de voedselketens toegelicht. Daarna gaan we testen of je durft te eten wat de dieren eten.

Workshop Project pinguïn - € 5,00 p.p. - duur 1,5 uur

Werk mee aan ons pinguïnonderzoek! Na de introductie over het belang van natuuronderzoek ga je gewapend met stopwatch, thermometer en verrekijker zelf veldonderzoek doen in Nortica. Wat is de relatie tussen het weer en het gedrag van pinguïns?

Gastles Doe maar duurzaam -  € 5,00 p.p. - duur 45 minuten 

Is duurzaam duur? Het is een hip woord, maar wat houdt duurzaam precies in? Tijdens deze interactieve gastles wordt je meegenomen in de wereld van duurzame bouw, waterzuivering en hergebruik. Denk mee over duurzaam natuurbeheer en ga met elkaar in gesprek aan de hand van uitdagende stellingen.  

Avondexpeditie - € 15,00 p.p. - duur 1,5 uur

Een spannende expeditie na sluitingstijd, waarbij een gids je meeneemt op avondsafari door Serenga. Ontdek hoe de natuur en de dieren zich voorbereiden op de nacht en welke gevaren er ’s nachts op de loer liggen.