Namen leeuwenwelpjes WILDLANDS onthuld

Zuna en Kimani. Dat zijn de namen van de twee pasgeboren vrouwelijke leeuwenwelpen in WILDLANDS Emmen. De Kinderraad van Advies (die ook één naam gekozen heeft) onthulde deze namen samen met dierverzorgster Sandra.

Beide namen hebben een Afrikaanse uitstraling. Zuna heeft de betekenis ‘weelde/ rijkdom’ en Kimani kun je vertalen als ‘zij die mooi en lief is’. De Kinderraad van Advies heeft Kimani gekozen voor één van de twee welpen. En de andere naam is gekozen middels een poll op Facebook door de volgers van WILDLANDS.

De Afrikaanse leeuwenwelpjes werden eind januari geboren in de kraamkamer van het park. De eerste dagen hadden de welpen hun ogen nog gesloten en waren zij kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder. Inmiddels waggelen de twee al door de kraamkamer. De moeder en welpjes blijven de komende tijd nog wel achter de schermen. Bezoekers kunnen de welpen daarom nog niet in het echt bekijken. Op www.wildlands.nl/leeuwenwelpen zijn de kleintjes en hun moeder te volgen via een livestream.