Nortica

Sneeuwuil

De sneeuwuil is de grootste vogel van het noordelijk poolgebied. Het mannetje is helemaal wit, het vrouwtje heeft bruine vlekken, zodat ze minder opvalt als ze op de grond broedt. Sneeuwuilen zijn in tegenstelling tot de meeste uilen ook overdag actief. Ze hebben goede ogen, maar gebruiken vooral hun fenomenale gehoor om op muizen en lemmingen onder de sneeuw te jagen.

Voeg toe aan expeditie

Foto's

Waar kom je de Sneeuwuil tegen ?

Sneeuwuilen zijn voor de duvel niet bang. Wolven, poolvossen en andere roofvogels worden afgeschrikt met duikvluchten, waarbij de uil gebruik maakt van snavel en klauwen om de indringers te verjagen. Als het weer het toelaat, jaagt een mannetjessneeuwuil non-stop. Zo bouwt hij een voorraad op voor zijn vrouwtje en jongen in het nest. Hij slaat vet op in zijn lichaam voor periodes dat er geen voedsel te vinden is. Soms moet hij het doen met één maaltijd per maand.

Komt voor in...

  • Nortica
  • Noord-Amerika, Europa, Azië

Tickets bestellen