De trouwdag van Eddy en Marjon

Eddy en Marjon kozen er voor om in het voorjaar van 2018 te trouwen in WILDLANDS. De trouwceremonie vond plaats op de leeuwensteiger in Serenga. Hier lees je het verslag van deze bijzondere dag van het kersverse echtpaar.

Hoe het allemaal begon
Ondanks dat Eddy mij er al maanden van had verzekerd dat trouwen er echt niet in zat, volgde er in september 2017 toch een huwelijksaanzoek. Ik was door het dolle heen en begon meteen met plannen. De belangrijkste vraag was natuurlijk: “Waar gaan we trouwen?!” Als groot fan van alles wat met trouwen te maken heeft, had ik ooit op tv gezien dat iemand (in Amerika) in de dierentuin trouwde. Toen dacht ik al: “Als ik ooit trouw, wil ik dat ook”. Omdat Eddy nogal een ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg-typ is, kostte het wat overredingskracht om überhaupt een verkennend bezoekje te brengen aan Wildlands.

De Verkenning
De twijfel die Eddy had verdween als sneeuw voor de zon tijdens onze eerste afspraak. Omdat we vooraf al besloten hadden dat we niet in Nortica wilden trouwen gingen we de trouwlocaties in Serenga en Jungola bekijken. Toen we in Serenga de locatie bij de leeuwensteiger zagen, waren we allebei verkocht. Ondanks het slechte weer die dag hadden we echt het gevoel dat we in Afrika liepen. We zagen ons daar al helemaal trouwen. Uiteraard wilden we wel meer weten over de mogelijkheden die dag voor we definitief “ja” zouden zeggen tegen Wildlands. Nou… die mogelijkheden bleken eindeloos. We zouden de hele dag in Wildlands kunnen vieren. Zowel de ceremonie, als het diner en het feest. Ook had Wildlands al nagedacht over een deel van de invulling van deze dag. Dit waren zulke leuke, originele ideeën dat we besloten dat dit onze trouwlocatie ging worden.

7 juli 2018
Op 7 juli 2018 (de dag dat we precies 5 jaar bij elkaar waren) was het dan zover. Met een volgeladen auto voor onze bruiloft met reisthema gingen we op weg naar Wildlands. Het weer was fantastisch! De zon scheen, het was warm en dat maakte het Afrikagevoel helemaal compleet. Dominique, de gastvrouw van Wildlands die we de hele dag tot onze beschikking hadden, was al zo attent geweest om flesjes water te regelen voor de gasten tijdens de ceremonie. Heel fijn, omdat er ook nog 4 opa’s en oma’s van achterin de 80 aanwezig waren. Terwijl Eddy en onze ceremoniemeester vast de feestzaal, Momma’s garage in Serenga, in gingen richten (hierbij kregen ze alle hulp van het personeel van Wildlands), werd mijn haar en make-up gedaan in een enorme ruimte in Animazia. De bruidsjonkertjes maakten nog even een rondje langs de dieren.

De ceremonie
Om 15.00 uur was het tijd voor de ceremonie op de leeuwensteiger. Ik liep aan mijn vaders arm over de brug naar mijn aanstaande. De dierentuinbezoekers werden door Dominique even tegengehouden, zodat we niet allemaal vreemden op onze trouwfoto’s hadden en het ook meer een privémomentje werd. Overigens was ik zo gefocust op Eddy en onze gasten dat ik de bezoekers die stonden toe te kijken op dat moment totaal niet heb opgemerkt. Tijdens de ceremonie leek het wel alsof de leeuwen getraind waren voor dit soort evenementen. Ze lagen de hele tijd als decor op de achtergrond en kwamen tijdens het jawoord zelfs wat dichterbij kijken. Geweldig!
Na de ceremonie hebben we foto´s gemaakt in het park. Dit is ook extra bijzonder met alle dieren op de achtergrond. Wat echt super geregeld was door Wildlands, was dat wij tegen sluitingstijd de safaritruck voor ons alleen hadden en d.m.v. een portofoon de chauffeur een seintje konden geven wanneer we even wilden stoppen voor een foto. Zo krijg je dus echt unieke trouwfoto´s!

Foodmarket
Na de foto´s was het tijd voor het eten. Wildlands kwam met het idee voor een foodmarket en dat vonden we meteen een goed plan. Wij wilden sowieso niet zo´n formeel diner met tafelschikking en dit was dus een mooi alternatief. De foodmarket vond plaats in het Jungolarestaurant. Voor de ouderen was dit een behoorlijk stuk lopen vanaf Serenga, maar dat was niet nodig want ze werden door een medewerker van Wildlands met de auto via een sluiproute naar Jungola gereden. Fantastisch! Het diner was gezellig en ongedwongen. Doordat iedereen zelf zijn eten haalde bij de verschillende ´kraampjes´ was er een hele levendige sfeer. Ook hier kwam de servicegerichtheid van Wildlands weer naar voren. De kok droeg steeds mijn bord naar mijn tafel, omdat hij vond dat de bruid niet met een bord hoorde te lopen.
Het eten was heerlijk en gevarieerd. We hebben veel positieve reacties van onze gasten gehad.

Feest
Het laatste onderdeel van de dag was het feest. Dit begon om 21.00 uur in Momma´s garage in Serenga. Heel bijzonder om met je vrienden en familie na sluitingstijd in het park te zijn! Serenga ziet er ook zo mooi uit tijdens de zonsondergang. Echt heel romantisch. En als de stokstaartjes dit mooie moment dan met je delen, krijg je wederom mooie plaatjes.

Het feest was echt geweldig. Van onze gasten begreep ik dat de bediening maar langs bleef komen met hapjes, dus dat was zeker genoeg. Ikzelf heb dat gemist, maar dat kwam omdat ik te druk was met dansen en hossen.
Het feest werd afgesloten met een puntzak patat.  Ook dit was een idee van Wildlands en viel goed in de smaak.

The day after
De volgende dag moesten we natuurlijk onze spullen nog opruimen. We hadden behoorlijk wat decoratie neergezet en opgehangen in de feestzaal, dus we zouden wel even bezig zijn. Dachten we!
Maar niets is minder waar. Het personeel van Wildlands had alles al opgeruimd en in rolcontainers gezet. We hoefden het alleen nog maar in de auto te zetten, want de container werd zelfs voor ons naar de auto gereden. We zijn echt overdonderd door de service en klantvriendelijkheid van het personeel van Wildlands. We kunnen trouwen in dit prachtige park echt aan iedereen aanraden.
En hoewel deze dag al een cadeau op zich was hebben we ook nog een ontzettend leuk cadeau van Wildlands gekregen.

Wildlands, Ontzettend bedankt!!!