Kinderraad van Advies

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft op woensdag 16 januari 2019 de Kinderraad van Advies 2019 geïnstalleerd. Deze Raad bestaat uit tien kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. Zij zullen vier keer per jaar met de directie over ontwikkelingen in en rondom het park brainstormen.

Yoran Gerth, Julia Warringa (vice-voorzitter), Anouk Feringa, Harmen Dreesman (voorzitter), Jean-Julien Kroezenga, Stan Betting, Karlijn Hoving, Veerle Hoogstra, Elyse Bos en Réyon Brinkmann gaan actief meedenken over verschillende thema’s binnen WILDLANDS, zoals het toevoegen van nieuwe dier(soort)en, het aanbod voor schoolreisjes en het verder uitbreiden van speelgelegenheden. Ook kunnen zij zelf onderwerpen op de agenda zetten.

Bij de installatie kregen zij allemaal een pet met hun naam en visitekaartjes, zodat zij herkenbaar zijn als Kinderraadslid.

Meer weten over de leden van de Kinderraad? Hier stellen ze zich aan je voor.

JAARKALENDER 2019

6 februari   Première “Brugklas de tijd van m’n leven” in ATLAS Theater
27 maart   Vergadering
3 september   Duurzame dinsdag
18 december   Preview WILDnights 4e editie

Verslag eerste vergadering Kinderraad van Advies WILDLANDS

Op woensdagmiddag 27 maart 2019 vergaderde de Kinderraad van Advies voor het eerst. Het belangrijkste (en eerste) agendapunt was het kiezen van een voorzitter. Na overleg werd Harmen Dreesman (15 jr)  tot voorzitter gekozen en hij zal ondersteund worden door vice-voorzitter Julia Warringa (13 jr). De eerste officiële taak van voorzitter Harmen is het opzetten van een groepsapp, zodat de leden van Kinderraad makkelijker met elkaar kunnen communiceren en overleggen.

Vervolgens praat marketingmanager Hans Poppelaars de Kinderraad bij over de komende ontwikkelingen in het park en de organisatie. Zo krijgen ze te horen over de nieuwe positionering van WILDLANDS en krijgen ze de ideeën voor de nieuwe jaarfolder en nieuwe website te zien. Aansluitend neemt hoofd dierverzorging Jan Bijma het woord. Hij neemt de Kinderraad mee in de voorlopige plannen voor de upgrade van het gebied Nortica, met uiteraard het nieuw te bouwen verblijf voor de pinguïns met daarin de doorsteek naar Serenga. Ondertussen worden er veel vragen vanuit de Kinderraad op de mannen afgevuurd en worden er direct erg veel nieuwe ideeën en suggesties door de tien kinderen voorgelegd aan beide heren.

Nadat Jan Bijma is uitgepraat, geeft hij de Kinderraad een opdracht mee waar ze komende maand mee aan de slag kunnen. Zij mogen aangeven op welke drie plaatsen in het park een verhoging moet komen voor kleinere kinderen, om zo het zicht te verbeteren. Deze opmerking kwam meerdere keren naar voren tijdens de sollicitatierondes voor de Kinderraad van Advies in december 2018. De drie locaties mag de Kinderraad zelf kiezen en zo goed mogelijk uitwerken. Zodra de Kinderraad deze plannen heeft ingeleverd, wordt er door WILDLANDS gekeken naar oa. veiligheid, techniek etc. en zal het park daarna overgaan tot het plaatsen van deze verhogingen. 

Laatste agendapunt is een korte rondleiding achter de schermen bij de zeeleeuwen/ pelsrobben. Daar krijgt de Kinderraad uitleg van dierverzorgster Maartje over de dieren, hun voedsel en het trainen. Ook hier worden veel vragen gesteld door de kinderen. Tot slot krijgt de Kinderraad van Advies een allereerste sneak peek op het nieuw te bouwen pinguïnverblijf in Nortica. Daar is al goed de pas gegraven doorsteek naar Serenga te zien. Het is een bouwplaats, maar door de eerdere uitleg van Jan Bijma krijgen de kinderen een goed beeld van hoe het er over enkele maanden uit zal zien.

En dan is het al 17.00 uur en zit de eerste vergadering van de Kinderraad van Advies van WILDLANDS er alweer op! De eerstvolgende activiteit van de Kinderraad is het bijwonen van de eerste stappen buiten door leeuwenwelpen Zuna en Kimani op zaterdag 30 maart a.s. Welp Kimani dankt haar naam tenslotte aan de Kinderraad!