Henk Jan Meijer nieuwe president-commissaris WILDLANDS

  • 23 november 2018

WILDLANDS Emmen heeft Henk Jan Meijer (67) benoemd als nieuwe president-commissaris. Meijer is sinds 2000 burgemeester van Zwolle, maar heeft aangegeven in 2019 afscheid te nemen van zijn ambt. Voorheen was Meijer raadslid, wethouder en locoburgemeester van Den Haag.

De positie van voorzitter van de Raad van Commissarissen was sinds het vertrek van Jan Kamminga per april 2018 vacant. Kamminga vertrok nadat zijn maximale termijn van twee keer vier jaar voorzitterschap was verstreken. Sindsdien was WILDLANDS op zoek naar een opvolger van Kamminga, die nu dus in de persoon van Henk Jan Meijer is gevonden.
 
Marcel Schonenberg, namens de raad van commissarissen. “Wij zochten een president-commissaris met een breed netwerk en grote bestuurlijke ervaring, in het bijzonder in of met het openbaar bestuur. Wij zijn blij dat dit met de komst van Henk Jan Meijer is gelukt en vertrouwen op een goede samenwerking.”
 
Henk Jan Meijer: “Ik verheug me zeer op mijn rol als president-commissaris bij WILDLANDS.  Het is een prachtig park en van grote betekenis voor Emmen en de regio, maar er liggen ook nog wel een aantal uitdagende vraagstukken bij de verdere ontwikkeling. Die wil ik graag met mijn collega commissarissen oppakken.”