Mindervaliden

WILDLANDS is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Alle shows en presentaties zijn volledig toegankelijk voor mindervaliden. Enkele attracties zijn minder of niet toegankelijk voor mindervaliden, afhankelijk van de handicap, zoals de Jungle Trail, Tempel Trail, Mini Jungle Trail, Bamboe Doolhof, Koppensnellerspad, Vlottenoversteek, Tweestryd en Termietenheuvels. Er wordt daarom bij de toegangsprijs voor mindervaliden met deze beperkingen rekening gehouden.

Entreeprijs

Mindervaliden betalen de 65+ entreeprijs. Zij kunnen één begeleider gratis meenemen. Deze kortingen kunnen niet met andere acties worden gecombineerd.

Mindervalide zijn zij, die over een zodanige zelfredzaamheid beschikken dat zij niet in staat zijn zonder begeleiding het park te bezoeken. Voor gasten met een minder bekende of minder zichtbare handicap geldt dat zij het 65+ tarief betalen als zij een doktersverklaring (maximaal twee jaar oud) van een onafhankelijke arts kunnen tonen waarin wordt vermeld dat de betreffende persoon niet zelfstandig het park kan bezoeken. 

Vaker het park bezoeken? Ook voor het abonnement geldt dat mindervaliden gebruik kunnen maken van de 65+ abonnementsprijs.

Toilet

Bij alle toiletgroepen van WILDLANDS is een aangepast toilet aanwezig. Tevens beschikt WILDLANDS over een verschoningsruimte voor mindervaliden in Rimbula Restaurant en Momma's Restaurant. Wanneer je gebruik wil maken van deze ruimte, neem dan contact op met +31 (0)591-690 356. 

Wachtrij bij attracties

Bij attracties met een wachtrij (Serenga Safari, Tweestryd, Arctic 1 en Rimbula River) wordt onderscheid gemaakt tussen rolstoelgebruikers en overige gasten die niet van de reguliere ingang van de attractie gebruik kunnen maken.

  • Voor de attracties Serenga Safari, Arctic 1 en Rimbula River geldt: rolstoelgebruikers kunnen via de uitgang van de genoemde attracties de attractie betreden. Per rolstoelgebruiker mogen max. 3 begeleiders mee. Overige personen kunnen aansluiten in de reguliere wachtrij.
  • Voor de attractie Tweestryd geldt: Tweestryd is alleen toegankelijk voor rolstoelgebruikers die zelf, zonder hulp, vanuit de rolstoel in de attractie kunnen stappen. Rolstoelgebruikers kunnen via de speciale rolstoelingang naast de reguliere ingang de attractie betreden. Per rolstoelgebruiker mag max. 1 begeleider mee. Overige personen kunnen aansluiten in de reguliere wachtrij.
  • Gasten die lijden aan een minder zichtbare aandoening en niet in de wachtrij kunnen wachten, kunnen zich melden bij de Informatiebalie op het Kompasplein. Op vertoon van een maximaal 2 jaar oude doktersverklaring waarin expliciet wordt vermeld dat de betreffende gast niet in een wachtrij kan wachten, krijgt men bij de Informatiebalie een speciale ‘Mindervalidenkaart’ met datum. Bij het tonen van dit ticket kan men via de uitgang of speciale rolstoelingang naar binnen. Deze gasten mogen maximaal 3 begeleiders meenemen (in het geval van de attractie Tweestryd mag maximaal 1 begeleider mee).
  • De toegang via de uitgang of speciale rolstoelingang is geen voorrangsregeling.
  • Uit veiligheidsoverwegingen is er een beperkt aantal mindervaliden wat tegelijkertijd van een attractie gebruik kan maken. Dit wordt ter plekke door aanwezig personeel aangegeven.