Mindervaliden

WILDLANDS is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Alle shows en presentaties zijn volledig toegankelijk voor mindervaliden. Enkele attracties zijn minder of niet toegankelijk voor mindervaliden, afhankelijk van de handicap, zoals de Jungle Trail, Alligator Trail, Mini Jungle Trail, Bamboe Doolhof, Koppensnellerspad, Mandenoversteektocht en Termietenheuvels. Er wordt daarom bij de toegangsprijs voor mindervaliden met deze beperkingen rekening gehouden.

Entreeprijs

Mindervaliden betalen de 65+ entreeprijs. Zij kunnen één begeleider met dezelfde korting meenemen. Deze kortingen kunnen niet met andere acties worden gecombineerd. Gehandicapt zijn zij, die over een zodanige zelfredzaamheid beschikken dat zij niet in staat zijn zonder begeleiding het park te bezoeken.

Vaker het park bezoeken? Ook voor het abonnement geldt dat mindervaliden gebruik kunnen maken van de 65+ abonnementprijs.

Toilet

Bij alle toiletgroepen van WILDLANDS is een aangepast toilet aanwezig. Tevens beschikt WILDLANDS over een verschoningsruimte voor mindervaliden. Een sleutel voor deze ruimte is te verkrijgen bij de Informatiekiosk op het Kompasplein.

Wachtrij bij attracties

Bij attracties met een wachtrij (Serenga Safari, Arctic 1 en Rimbula River*) wordt onderscheid gemaakt tussen rolstoelgebruikers en overige gasten die niet van de reguliere ingang van de attractie gebruik kunnen maken.

  • Rolstoelgebruikers kunnen via de uitgang van de genoemde attracties de attractie betreden. Zij mogen max. 3 begeleiders meenemen.
  • Gasten die lijden aan een minder zichtbare aandoening en niet in de wachtrij kunnen wachten, kunnen zich melden bij de Informatiebalie op het Kompasplein. Op vertoon van een maximaal 2 jaar oude doktersverklaring waarin expliciet wordt vermeld dat de betreffende gast niet in een wachtrij kan wachten, krijgt men bij de Informatiebalie een speciale ‘Mindervalidenkaart’ met datum. Bij het tonen van dit ticket kan men via de uitgang naar binnen. Deze gasten mogen maximaal 3 begeleiders meenemen.
  • De toegang via de uitgang of speciale rolstoelingang is geen voorrangsregeling.
  • Uit veiligheidsoverwegingen is er een beperkt aantal mindervaliden wat tegelijkertijd van een attractie gebruik kan maken. Dit wordt ter plekke door aanwezig personeel aangegeven.

 

*Door de leverancier en TÜV (Technischer Überwachungsverein) is bepaald dat elektrische rolstoelen en rolstoelen met een verbrandingsmotor niet mee mogen in de Rimbula River.