Zakelijke evenementen op anderhalve meter

De afgelopen periode zijn, jammer genoeg, veel zakelijke evenementen geannuleerd of uitgesteld vanwege COVID-19. Door de maatregelen konden evenementen in het voorjaar niet doorgaan. Vanaf 1 juni konden evenementen tot 30 personen weer doorgang vinden en vanaf 1 juli geldt geen maximum meer mits de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijft. Maar waar moet je rekening mee houden? Wij zetten de oplossingen bij WILDLANDS op een rijtje.

Capaciteit

De maatregelen hebben impact op de capaciteit van onze verschillende zalen en locaties. Er dient anderhalve meter afstand gehouden te worden. We hebben daarom voor verschillende opties gekozen. Zo is het mogelijk een zaal in theateropstelling in te delen met of zonder een looppad in het midden. Een looppad geeft bewegingsvrijheid tijdens de sessie.

Omdat WILDLANDS in combinatie met het ATLAS Theater meerdere zalen en locaties heeft kunnen we meerdere sessies tegelijkertijd organiseren. Zo is er plaats voor meer dan 200 personen verdeeld over verschillende ruimtes.

Aangepast programma

WILDLANDS is een enorm ruim opgezet park, in totaal 24 hectare groot. Dit is een enorm voordeel, want hierdoor is het relatief eenvoudig het publiek te verdelen.

Een goed voorbeeld is dat een deel van de groep in de ochtend start met een plenaire sessie met aansluitend workshops. Tegelijkertijd ontdekt de andere helft van de groep het dierenpark, wellicht op een geheel creatieve manier. Zo zijn er verschillende rondleidingen voor kleinere groepen waar zij aan kunnen deelnemen. Eén van onze experts kan, aanvullend op het centrale thema, meer vertellen over dierverzorging, educatie, duurzaamheid, voeding ofwel natuur. Hiermee wordt direct een link met het centrale thema gecreëerd. Na de lunch rouleren de groepen en volgen zij het andere deel van het programma.

Koffie en thee

Ook is er goed nagedacht over hygiëne maatregelen in de horeca en de uitgifte hiervan. Zo zorgen we bij kleinere gezelschappen voor eigen kannen koffie of thee om het aantal touchpoints te minimaliseren. Bij grotere gezelschappen verzorgt een medewerker, welke regelmatig zijn of haar handen desinfecteert, de uitgifte.

Een prachtig alternatief is een onbeperkt koffie en thee arrangement. Deelnemers krijgen elk een eigen thermosbeker welke ze onbeperkt bij de horeca punten op het park kunnen laten bijvullen. Hierdoor worden rijen voorkomen, heeft elke deelnemer een leuk aandenken en tevens is dit een mooie duurzame oplossing.

Lunch en diner

Gezellig tafelen zal anders zijn, maar niet minder leuk! Met onze maatregelen geniet je nog steeds van een heerlijke barbecue op een zonnig terras of laat je je verwennen in de tropische sferen van Jungola met een concert van fluitkikkers en zingende vogels op de achtergrond.

Voor de lunch hebben we een lekker, en tevens leuk product; de backpack lunch. Op een vooraf afgesproken punt krijgen deelnemers een goed gevulde rugtas. Deze rugtas nemen ze mee het park in om op een plek naar keuze van een lekker broodje te genieten.

Voor diners, tijdens een bedrijfsfeest of om een congresdag gezellig af te sluiten, is een buffet de perfecte oplossing. Tafels en stoelen zijn op anderhalve meter afstand geplaatst. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijkertijd bij het buffet staat, wordt er per tafel langs het buffet gelopen. De gerechten worden door een medewerker uitgegeven om te voorkomen dat iedereen dezelfde opscheplepel gebruikt. Ook is het mogelijk de gerechten geportioneerd klaar te zetten. Zo kunnen de gasten zelf hun portie pakken.

De uitgestrekte terrassen van Momma’s Restaurant en Rimbula Restaurant bieden voldoende ruimte voor gezelschappen tot 100 personen. Per 50 personen richten we een buffet in om drukte te voorkomen. Beide restaurants hebben tevens grote zalen welke ingezet kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Bewegingen

Tijdens lunches, diners, workshops en andere sessies zijn de maatregelen duidelijk. Maar hoe gaan we bij WILDLANDS om met de bewegingen van deelnemers? Bijvoorbeeld voor een toiletbezoek, tijdens een pauze of bij het wisselen van workshops.

Dankzij de ruimte die we hebben kunnen we op veel plaatsen éénrichtingsverkeer hanteren. Bij een aantal zalen hebben we één vaste ingang en één vaste uitgang gecreëerd. Ook zijn de looproutes binnen WILDLANDS en het ATLAS Theater waar mogelijk aangepast naar éénrichtingsverkeer. Hierdoor loop je niet het risico tegen iemand aan te lopen.

Meer informatie

In dit artikel zijn een aantal maatregelen uitgelicht. Uiteraard denken wij graag mee om uw evenement anderhalve meter proof te maken. Voor meer informatie kijk op www.wildlands.nl/zakelijk of neem contact op via zakelijk@wildlands.nl.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?