Bevers geboren in WILDLANDS

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen zijn twee Europese bevers geboren. De twee drinken goed en lijken gezond. Ook de ouders maken het goed.

Het is de tweede keer dat het koppel bevers in het dierenpark jongen heeft; in juni 2023 overleed dit eerste nageslacht echter na enkele dagen. Om deze jongen, die op donderdag 18 april ter wereld kwamen, in alle rust bij te laten komen en aan te laten sterken heeft WILDLANDS het publiek nog even bij de burcht uit de buurt gehouden. Zodra de kleine bevers zelfstandig genoeg zijn, zullen de bezoekers weer in het gebied toegelaten worden.

Sinds maart 2022 zijn er Europese bevers in het dierenpark te bewonderen. In de gethematiseerde houtzagerij in Nortica werd in 2022 een complete beverburcht gebouwd voor het toen nieuwe beverkoppel. De grote blikvanger is de enorme takkenbult in het verblijf: de ingang van de burcht. De jongen zijn ook in deze burcht geboren.

De dracht van een bevervrouwtje duurt ruim 100 dagen. Een pasgeboren bever heeft nog geen tanden, maar wel al de voor bevers kenmerkende afgeplatte staart. Het koppel zorgt goed voor de kleintjes. Het is nog niet bekend welk geslacht de jongen hebben; dit is bij bevers niet te zien. Bij bevers is het zo dat meerdere jongen van verschillende worpen in de groep blijven.