Werkzaamheden in WILDLANDS

Wind, regen, zon, kou, hitte, duizenden voeten, ontelbare ritjes. Gebouwen, verblijven, paden en attracties hebben heel wat te verduren in een jaar. Daarom is regelmatig onderhoud in het park noodzakelijk. Er wordt zoveel mogelijk onderhoud buiten de reguliere bezoekerstijden gepland om te voorkomen dat jij als gast van WILDLANDS hinder ondervindt.

Sommige werkzaamheden zijn echter te groot om buiten openingstijden uit te voeren. De komende maanden staan diverse (onderhouds)werkzaamheden gepland die effect kunnen hebben op de looproute en openingstijden van attracties. Houd deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

IJsberenbaai / Poolstation / Nieuw Pinguïnverblijf

20 mei t/m 24 mei
IJsberen niet zichtbaar, Poolstation afgesloten, Uilenspot bereikbaar

In het meest rechtse gebied van de IJsberenbaai wordt het nieuwe verblijf voor de Humboldt-pinguïns en de doorgang naar Serenga gerealiseerd. In verband met de verbouwingen aan de IJsberenbaai zijn onze ijsberen t/m 24 mei niet zichtbaar voor publiek. De route naar het Poolstation is afgesloten na het Pinguïnstrand. De Uilenspot is wel bereikbaar.

Doorgang Nortica naar Serenga

20 mei t/m 24 mei

Om de looproute door WILDLANDS te verbeteren, wordt dit voorjaar een doorgang gemaakt tussen Nortica en Serenga. In de loop van de zomer kun je vanaf het Poolstation tussen de IJsberenbaai en het nieuwe pinguïnverblijf door naar Serenga reizen.

Looproute Serenga

20 mei t/m 24 mei
Aangepaste looproute

In verband met de werkzaamheden voor de doorgang is de looproute in Serenga van 20 mei t/m 24 mei ten hoogte van het Prairiecafé omgeleid. Je loopt achter de schermen via de nijlpaardstallen en de Living Machine (het hart van de biologische waterzuivering in WILDLANDS) naar Animazia vanwaar je je route door Serenga weer vervolgt. Na je ronde langs de Leeuwenberg, Savanne, Bavianenarena, Tweestryd en de Woestijn, loop je via Animazia weer de route terug. De looproute wordt in het park aangegeven met behulp van routeborden.

Nijlpaardenpoel

20 mei t/m 24 mei
Onderwatertunnel wel bereikbaar

In verband met de werkzaamheden voor de doorgang Nortica naar Serenga is het pad naar de Nijlpaardenpoel afgesloten voor bezoekers. Via de Wallabyheuvel is de onderwatertunnel van de nijlpaarden wel te bezoeken.

 

Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019