Werkzaamheden in WILDLANDS

Wind, regen, zon, kou, hitte, duizenden voeten, ontelbare ritjes. Gebouwen, verblijven, paden en attracties hebben heel wat te verduren in een jaar. Daarom is regelmatig onderhoud in het park noodzakelijk. Er wordt zoveel mogelijk onderhoud buiten de reguliere bezoekerstijden gepland om te voorkomen dat jij als gast van WILDLANDS hinder ondervindt.

Sommige werkzaamheden zijn echter te groot om buiten openingstijden uit te voeren. De komende maanden staan diverse (onderhouds)werkzaamheden gepland die effect kunnen hebben op de looproute en openingstijden van attracties. Houd deze webpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

IJsberenbaai / Poolstation

18 maart t/m 18 april
IJsberen niet zichtbaar, Poolstation afgesloten, Uilenspot bereikbaar

In het meest rechtse gebied van de IJsberenbaai zal het nieuwe verblijf voor de Humboldt-pinguïns worden gerealiseerd. Twee van onze vier ijsberendames zijn daarom half maart verhuisd naar een andere dierentuin. In verband met de verbouwingen aan de IJsberenbaai zijn onze andere twee ijsberen t/m 18 april niet zichtbaar voor publiek. De route naar het Poolstation is afgesloten na het Pinguïnstrand. De Uilenspot is wel bereikbaar.

Arctic 1

25 maart t/m 29 maart
Arctic 1 geopend van 12:00 tot 13:00 uur

In verband met onderhoudswerkzaamheden is de Arctic 1 van maandag 20 maart t/m vrijdag 29 maart vrijwel de gehele dag gesloten. Alleen tussen 12:00 en 13:00 uur zal de Arctic 1 open zijn voor onze gasten.

Olifantenvallei

25 maart t/m 7 april
Olifanten alleen in Rimbula zichtbaar

Wegens groot onderhoud aan het buitenverblijf van de Olifantenvallei zijn de olifanten alleen in het overdekte Rimbula te zien. Vanaf maandag 8 april kunnen de olifanten ook weer naar het buitenverblijf.

Nijlpaardenpoel

winter t/m half april
Nijlpaarden te bezoeken in de stal

In de wintermaanden is het water in de Nijlpaardenpoel te koud voor onze nijlpaarden. Daarom brengen ze de wintermaanden in hun binnenverblijf door. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om onderhoudswerkzaamheden aan het buitenverblijf te verrichten. De nijlpaarden zijn in de stal te bezoeken.

Doorgang Nortica naar Serenga

18 maart t/m 18 april 2019

Om de looproute door WILDLANDS te optimaliseren, wordt dit voorjaar een doorgang gemaakt tussen de werelden Nortica en Serenga. Deze enorme ingreep zal de komende weken ook gevolgen hebben voor de looproute én de zichtbaarheid van enkele diersoorten in het gebied waar de doorsteek zal worden gerealiseerd. Wekelijks wordt hieronder aangegeven wat deze grote verbouwing voor gevolgen heeft op de looproute en dierzichtbaarheid. In het park wordt (wanneer van toepassing) de omleidingsroute met bebording aangegeven.

Wallabyheuvel

23 maart t/m 31 maart
Wallabies en nandoes niet zichtbaar

In verband met de werkzaamheden voor de doorgang is het route langs de Wallabyheuvel niet toegankelijk. Van 23 maart t/m 31 maart zullen de dieren niet zichtbaar zijn. In het weekend zijn de dieren wel in hun buitenverblijf te bewonderen.

Looproute Serenga

23 maart t/m 31 maart
Aangepaste looproute

In verband met de werkzaamheden voor de doorgang is de looproute in Serenga van 23 maart t/m 31 maart ten hoogte van het Prairiecafé omgeleid. Je loopt achter de schermen via de nijlpaardstallen en de Living Machine (het hart van de biologische waterzuivering in WILDLANDS) naar Animazia vanwaar je je route door Serenga weer vervolgt. Na je ronde langs de Leeuwenberg, Savanne, Bavianenarena, Tweestryd en de Woestijn, loop je via Animazia weer de route terug. De looproute wordt in het park aangegeven met behulp van routeborden.

 

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2019