Duurzame WILDLANDS-tassen te koop

Vanaf vrijdag 7 juli aanstaande is er een unieke en erg duurzame collectie tassen te koop in onze winkel De Expeditie bij de entree/ uitgang van het park. Elke tas is namelijk gemaakt van de bouwdoeken rondom de bouwplaats op het voormalige Kompasplein (nu Mondiala Plein). 

Gemaakt door WILDLANDS-vrijwilligster

WILDLANDS- vrijwilligster Jacqueline Wessels heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan deze collectie, die bestaat uit veertig unieke items zoals etuis, sporttassen, heuptasjes etc. Elke tas is handgemaakt en het basismateriaal is het stugge bouwdoek uit de hekken rondom de voormalige bouwplaats. Omdat deze doeken specifiek voor dit bouwproject bedrukt waren (met kijkgaten en al!), kunnen ze niet opnieuw door WILDLANDS gebruikt worden en op deze manier krijgen ze wel een tweede leven.

(tekst loopt door onder de video)

 

Veertig stuks, tien soorten

In totaal zijn er tien verschillende soorten tassen, waarvan Jacqueline er van elk item vier gemaakt heeft (dus totaal veertig stuks en op = op). De tassen zijn alleen verkrijgbaar in De Expeditie en ook niet online te bestellen. De duurzame tassen zijn verkrijgbaar vanaf €14,95, abonnementhouders krijgen 10% korting. 

Gemaakt in het Rensenpark

Leuk weetje: Jacqueline Wessels heeft haar naaiatelier Kakamee bij Toolbox in Emmen en dat zit weer gevestigd in het oude Dierenpark Emmen (nu Rensenpark). Voor de echte kenners; zij huurt haar werkplek in de voormalige ara-verblijven (de vogelgalerij) tegenover de oude kantine.