Save the Rhino International

Het is algemeen bekend dat het erg slecht gaat met neushoorns in het wild. Save the Rhino International is een organisatie die zich vooral richt op het tegengaan van stroperij en de bescherming van alle vijf neushoornsoorten, waaronder de ernstig bedreigde zwarte neushoorn. Het WNEF schenkt geld aan uMkhuze Game Reserve in Zuid-Afrika, die de organisatie gaat gebruiken voor de aanschaf van materiaal ter ondersteuning van natuurbescherming, zoals verrekijkers.

Eduard Goosen, de Conservation Manager van het uMkhuze Game Reserve is ontzettend dankbaar voor deze hulp van WILDLANDS: “Ik denk niet dat jullie de waarde van deze donatie voor ons als organisatie volledig kunnen begrijpen. De aanschaf van een klein hulpstuk, zoals een verrekijker, helpt niet alleen bij de bescherming van neushoorns, maar zal grote impact hebben op de algehele natuurbescherming. Dank jullie wel!”

Inmiddels zijn de financiën van het WNEF al goed gebruikt. De hangar voor het surveillancevliegtuig is klaar, diverse materialen (zoals verrekijkers en drones) worden inmiddels gebruikt door de rangers en de eerste van twee personen is begonnen met het behalen van zijn vliegbrevet. Maar nog mooier nieuws; ondanks de hoge druk qua stroperij en meerdere ‘pogingen’ is er, mede dankzij de donatie vanuit het WNEF, nu al een jaar lang geen neushoorn meer gestroopt in het uMkhuze Game Reserve!

Op het park wordt het werk van deze organisatie onder de aandacht gebracht in het Kifaru Ranger Station.

Meer informatie over Save the Rhino International