Er komt een olifant bij de tandarts...

Het bijna vierjarige olifantenkalf Manoa uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen moest afgelopen week naar de 'tandarts'. De olifant had namelijk één van zijn slagtanden afgebroken tijdens het stoeien.

Omdat de breuk in de slagtand zo hoog zat, was er een zenuw bloot komen te liggen. Dat doet niet alleen zeer, maar kan ook gaan ontsteken. Dierenarts Job Stumpel van WILDLANDS en gepensioneerd dierenarts Willem Schaftenaar (Diergaarde Blijdorp) hebben daarom het overgebleven stuk slagtand schoongemaakt en het gat gevuld.

Omdat een olifant niet even in een tandartsstoel gezet kan worden, gebeurde het tandartsbezoek onder een staande sedatie (dat is een verdoving waarbij de olifant blijft staan. Vaak worden er dan een doek over de ogen gelegd, zodat het donker is en het dier rustiger blijft). Ook moeder Ma Yay Yee kreeg eenzelfde roesje, zodat haar de stress van een operatie bij haar zoon bespaard werd. De 'operatie' verliep goed, hopelijk blijven ontstekingen uit en is Manoa in de toekomst iets voorzichtiger met zijn slagtanden!

Kijk het tandartsbezoek van Manoa hier: