Frisdrankbekers met statiegeld in WILDLANDS

Bezoekers van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen die zin hebben in een glaasje frisdrank, krijgen deze vanaf vandaag in nieuw ontworpen statiegeldbekers.

Gasten betalen 1,- euro statiegeld voor de herbruikbare frisdrankbeker, die in vier, speciaal voor WILDLANDS ontworpen, designs te verkrijgen is. De beker kan na gebruik bij iedere vaste horecalocatie ingeleverd worden. Het statiegeldbedrag wordt contant teruggegeven of teruggepind.

De invoering van de herbruikbare frisdrankbekers met statiegeld past bij het duurzame beleid van het park. Bezoekers kunnen er voor kiezen de bekers te houden en te verzamelen of ze in te leveren tegen statiegeld. De ingenomen bekers worden op het park gereinigd en kunnen weer opnieuw gebruikt worden. De komende weken zullen ook de koffiebekers, patatbakjes, ijsbakjes, kinderboxen en andere producten met wegwerpplastic uit de schappen van WILDLANDS verdwijnen. Hiervoor komen duurzame alternatieven in de plaats, waardoor het park aanzienlijk minder afval zal produceren.