Geslaagde 21e Dreamnight at WILDLANDS

Op vrijdagavond 14 juni 2024 werd voor de 21e keer in Emmen ‘Dreamnight @ the Zoo’ gehouden. Dit is een avond waarop chronisch zieke of mindervalide kinderen met hun familie een onbezorgde VIP-avond beleven in het park. De toegangskaarten voor deze avond (die door WILDLANDS beschikbaar worden gesteld) worden uitsluitend via (kinder)ziekenhuizen, instituten voor chronisch zieke of mindervalide kinderen en patiënten-belangenverenigingen uitgegeven. WILDLANDS werkt hiervoor samen met dertig ziekenhuizen en patiëntenorganisaties uit de regio, zoals o.a. het Scheper ziekenhuis, UMC Groningen, Cosis, Vereniging Kinderkanker Nederland, Diabeter Groningen en Stichting Downsyndroom. Daarnaast zetten vele bedrijven en organisaties uit de regio als ook de medewerkers van WILDLANDS zich op deze avond belangeloos in, zodat de kinderen zich onbezorgd een eregast in het park voelen!

Naast de dieren en attracties die WILDLANDS te bieden heeft, is er tijdens deze avond ook allerlei extra entertainment in de vorm van muziek, speciale presentaties en diverse andere activiteiten. Sommige instanties werken al jaren mee aan Dreamnight @ WILDLANDS, maar er zijn ook bedrijven die deze bijzondere avond voor het eerst meemaken. Zoals de Technische Unie. Zij stonden vrijdagavond op het Mondiala Plein met oud-Hollandse spelletjes.

Jolanda Eising van de Technische Unie: "Het is de eerste keer dat we ons als bedrijf tijdens Dreamnight inzetten, maar ik heb vroeger bij het dierenpark gewerkt en heb vele goede herinneringen aan dit evenement. Daarom heb ik mij hard gemaakt om hier te staan. We hebben spelletjes met grappige connectie met de Technische Unie, zoals ringwerpen om schroevendraaiers of toiletpapierwerpen door een wc-bril. Het mooist zijn natuurlijk de enthousiaste reacties van de kinderen en de ouders, maar ook van mijn collega's. Iedereen die er vanavond bij is, heeft al aangegeven volgend jaar weer mee te willen!” 

(Tekst loopt door onder de foto's)

 

Rob de Vries van de Bellenfabriek uit Zwolle had die ervaring vorig jaar al: "Dit is de tweede keer dat we op Dreamnight in WILDLANDS staan. Ik raakte vorig jaar al diep onder de indruk toen ouders mij kwamen vertellen dat hun kind zich al een uur prima vermaakte met het bellenblazen. Ook deze keer zie ik dat weer. Zo zitten hier ouders al vanaf het begin van de avond. Ze zijn eventjes een halfuurtje weggeweest, maar kwamen toch weer terug. Zij genieten van hun kind dat op zijn beurt weer geniet van de bellen. De sfeer van deze avond is magisch, bellen zijn magisch en in deze combinatie is het helemaal fantastisch!" 

(Tekst loopt door onder de foto's)

 

Ook de groep motorrijders Phoenix 4 Kids beleeft in 2024 de vuurdoop van Dreamnight in WILDLANDS. Toch is de doelgroep van deze avond niet nieuw voor Phoenix 4 Kids. Deze stichting organiseert namelijk tochten en uitstapjes voor kinderen met een handicap. Eén van de vrijwilligers bij Phoenix 4 Kids is Celina IJmker:" Zelf ben ik als kind naar Dreamnight in Emmen geweest als bezoeker en nu sta ik hier in 2024 in WILDLANDS aan de andere kant! Dat ik nu kan terugdoen wat vroeger voor mij is gedaan, dat is echt fantastisch. Ik zie mezelf terug in de kinderen die nu een ritje achterop de motor of de trike willen maken.”

(Tekst loopt door onder de foto's)

 

Dankzij de vrijwillige inzet van de WILDLANDS-medewerkers en de samenwerking met gemeente, hulpdiensten en de vele sponsoren, is Dreamnight @ WILDLANDS ieder jaar weer een groot succes. Ook op editie 2024 kan met een warm gevoel worden teruggekeken. Zelfs het weer deed goed mee, want de twee regenbuien tijdens het evenement konden de pret niet drukken.