Giraffejong zet eerste stappen op savanne WILDLANDS

Precies twee weken geleden, op maandag 22 april 2024, werd giraffemerrie Nya met een vraagteken geboren in de savannestal van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Vandaag in alle vroegte zette zij haar eerste stappen op de grote savanne in het dierenpark. 

De kleine Nya was eerst wat onwennig én hartstikke nieuwsgierig en werd nauwlettend in de gaten gehouden door haar kuddegenoten. Al snel had ze in de gaten dat ze mee moest lopen. Dat ging erg goed en rustig, waardop besloten werd dat ook de impala's, gnoes, zebra's en waterbokken de savanne op konden. Ook dat verliep zonder problemen, net als de eerste kennismaking met de trucks van de Serenga Safari. De grote neushoorns blijven deze eerste dag nog wel op stal. 

Om deze bijzondere dag te vieren werd er door WILDLANDS een klein kraamfeestje georganiseerd. Vanaf 11 uur konden bezoekers van het park een geboortekaart ondertekenen met een boodschap voor het jonge girafje, er werd lekkers uitgedeeld en de dierverzorging vertelde kort wat over de giraffen op het park. 

Bekijk hier de beelden van maandagochtend 6 mei 2024: