Henk-Jan Hoiting maakt Foto van het Jaar 2019

Henk-Jan Hoiting uit Emmen heeft de WILDLANDS Foto van het Jaar 2019 gemaakt. Hij zette de leeuwenfamilie op de foto. De 42-jarige Emmenaar verwees Bertus Struik - hij maakte een prachtige foto van een biddende prairiedog - naar de tweede plaats.

Op de Facebookpagina van WILDLANDS konden bezoekers stemmen op de foto van Henk-Jan of op de foto van Bertus. In totaal werd bijna 5000 keer gestemd en Henk-Jan kreeg zestig procent van de stemmen. Hij wint hiermee een jaarabonnement op het park. De Emmer Courant sprak met de trotse winnaar:

Had je verwacht de Foto van het Jaar te kunnen winnen?
„Nadat mijn inzending Foto van de Week was geworden en ik daarna de maandprijs in oktober 2019 won, heb ik hier weleens aan gedacht, maar er worden vaker hele mooie foto’s ingestuurd. Dus nee, ik had er absoluut niet op gerekend.”
Wat vind je ervan dat je jaarwinnaar bent geworden?
„Dat vind ik heel erg leuk! Ik ben er dan ook trots op dat ik de winnende foto heb kunnen maken.”
Neem de lezer eens mee naar het moment van de foto.
„Met enige regelmaat maak ik een rondje door WILDLANDS. Dieren zie je op verschillende momenten, soms zijn ze actief en soms slapen ze. Net voordat ik deze foto maakte, sliepen de leeuwen. Plotseling stonden de welpen en de vader op, waarbij er even werd geknuffeld. Al heel snel gingen ze allemaal weer liggen slapen. Al met al een moment dat nog geen tien seconden duurde. Kort nadat ik de foto had gemaakt hoorde ik iemand zeggen dat ze ‘alleen maar liggen te slapen’.”
Waarom vind je de foto geslaagd?
„Het laat voor mij een bijzonder moment zien: een mooie compositie bovenop de steen. De koppen tegen elkaar en de andere welp die toekijkt.”
Wilde je juist deze foto vooraf al maken?
„Nee, ik zoek altijd naar bijzondere momenten en composities. Dit kan echter van alles zijn. Op het moment zelf bepaal ik of ik het leuk of bijzonder vind, waarbij ik vaak meerdere foto’s maak om een bepaalde uitdrukking of pose vast te leggen.”
Wat betekent fotografie voor je?
„Het is voor mij een manier om dingen goed te kunnen bekijken en mooie momenten te bewaren.”
Met wat voor type camera is deze foto gemaakt?
„Ik maak gebruik van mijn eigen Canon spiegelreflexcamera, met een telelens. Graag maak ik in WILDLANDS foto’s van dieren op afstand of in actie.”
Wat is je mening over WILDLANDS?
„Ik vind het een royaal aangelegd park, waarbij vooral de verblijven van de dieren heel mooi zijn gemaakt. Bijna geen dieren achter glas of gaas en je kunt ze in een bijna natuurlijke omgeving bekijken.”
Bezoek je het park vaak?
„Ik woon dichtbij WILDLANDS en ben er regelmatig een paar uurtjes.”
Wat vind je het mooiste gedeelte in het park?
„Jungola en de Vlindertempel. Ook bezoek ik graag Serenga en de ijsberen.”

 

Heb jij nou zelf ook een mooie, grappige of bijzondere foto in WILDLANDS gemaakt en wil je meedoen met de wekelijkse verkiezing? Stuur deze foto dan in via foto@wildlands.nl. Ingezonden foto’s maken kans op de titel Foto van de Week van vrijdag tot vrijdag (op de woensdag erna plaatsen we deze op social media en in de Emmer Courant). Foto’s die geen Foto van de Week zijn geworden, worden permanent verwijderd. Het is toegestaan elke week mee te doen! Alle Foto’s van de Week uit dezelfde maand maken kans op de titel Foto van de Maand en alleen de winnaars hiervan ontvangen een persoonlijk bericht. Deelnemende foto's moeten liggend (horizontaal) zijn en in ieder geval 1MB groot. In de mail graag je volledige naam en woonplaats vermelden.