(her)Opening Nortica Hafên

Sinds dinsdagochtend 26 maart is het zover: het (ver)nieuw(d)e deel van WILDLANDS in Nortica is open voor het publiek. De afgelopen maanden is daar hard gewerkt in het entreedeel Nortica Hafên. Nortica is altijd al een wat killer gebied geweest (en een veelgehoorde klacht van bezoekers); na deze verbouwing neemt WILDLANDS van die uitstraling definitief afscheid. Het gebied is een stuk aantrekkelijker, groener en levendiger geworden.

De officiële opening werd gevierd op de achtste verjaardag van het park met genodigden, waaronder de bouwers, personeel, media, abonnementhouders én vrijwilligers. Op 25 maart 2016 ging WILDLANDS voor het allereerst open voor het publiek, symbolisch is een heropening van een opgeknapt gebied toepasselijk op die datum. (tekst loopt door onder de foto)

De afgelopen jaren zijn er al heel wat bouwprojecten afgerond, zoals de komst van het doodshoofdapenverblijf, het Kifaru Ranger Station met veel educatie, verbouwing in het Dogondorp voor dierenwelzijn, de bouw van de Apenruïne (o.a. voor soortbehoud gouden leeuwapen) op het Mondiala Plein, maar ook de doorbraak tussen Nortica en Serenga, herinrichting van wat nu Raccoon Creek is met de houtzagerij en nu de afronding van Nortica Hafên.

De stappen van de bouw: