Leeuwenwelpjes in WILDLANDS

Geboortenieuws uit WILDLANDS Emmen: In de kraamkamer van het leeuwenverblijf zijn welpjes geboren! Net als in het wild heeft moeder leeuw zich afgezonderd van de troep en houdt voorlopig de andere leeuwen op een afstand. De trotse dierverzorgers hebben vanmorgen twee kleintjes geteld. Zij zien er gezond uit.

Afrikaanse leeuwenwelpen komen na een draagtijd van 110 dagen ter wereld. De eerste dagen hebben de welpen hun ogen nog gesloten. Ze zijn dan kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder die zich daarom afzondert op een veilige plaats. De moeder en welpjes blijven de eerste weken in deze kraamkamer en zullen de Leeuwenberg buiten niet direct gaan ontdekken. Bezoekers kunnen de welpen daarom nog niet in het echt bekijken. Op www.wildlands.nl/leeuwenwelpen zijn de kleintjes en hun moeder te volgen via een livestream.

In de loop van februari worden de namen en het geslacht van de welpen bekend gemaakt. De Kinderraad van Advies mag namelijk een naam voor één van de twee welpen kiezen. En de andere naam wordt gekozen middels een poll op Facebook door de volgers van WILDLANDS.