Meridianenpad in WILDLANDS geopend

Het Meridianenpad en het nieuwe pinguïnverblijf in WILDLANDS Emmen zijn donderdagavond officieel geopend. De naam Meridianenpad is door abonnementhouder Nita Willemse bedacht. Samen met haar opende WILDLANDS-directeur Erik van Engelen het nieuwe gebied, waarna abonnementhouders van het park aan konden sluiten om als eerste bezoekers van Serenga via de nieuwe route, door een tunnel, naar Nortica te lopen. Hiermee is de eerste fase van de upgrade van Nortica officieel afgerond.

Eind vorig jaar kondigde WILDLANDS aan een belangrijke verbetering te gaan doorvoeren: de doorsteek tussen de klimaatwerelden Nortica en Serenga. Dit is sinds de opening van het park een veelgehoorde bezoekerswens: het verkorten van de lange looproutes in WILDLANDS en het voorkomen dat mensen stukken van het park twee keer moeten lopen. Sinds eind maart is er hard gebouwd. Een deel van het ijsberengebied is omgebouwd tot de nieuwe looproute annex een nieuw verblijf voor de Humboldt-pinguïns. Bezoekers kunnen hier middels een brug oversteken naar het nieuwe gebied en vanuit daar de doorsteek naar Serenga maken, waar zij in het eveneens nieuwe doorloopgebied van de wallabies en nandoes uitkomen. Blikvanger in het pinguïnverblijf is een oude sleepboot. Hier kunnen bezoekers overheen lopen en de pinguïns kunnen de boot als schuil/ broedplaats gebruiken. Daarnaast zijn de pinguïns ook onder water te bekijken. De ijsberen worden enkel gescheiden van bezoekers en pinguïns door een glazen wand, waardoor het mogelijk is oog in oog te staan met dit pooldier.  

Nu de werkzaamheden aan dit nieuwe gebied af zijn gerond, konden ook de twee ijsberen die uit logeren waren in het Franse park La Palmyre weer terugverhuizen. Zij komen naar verwachting vrijdag aan in Emmen. De andere twee ijsbeerdames verbleven tijdens de werkzaamheden achter de schermen en lopen al wat langer weer in het heringerichte ijsbeerverblijf van WILDLANDS. Pal voor het raam voor bezoekers zijn schuilplaatsen voor deze dieren gecreëerd. Hiermee is én het welzijn van de ijsberen én de dierzichtbaarheid vergroot. In het oude pinguïnverblijf worden tijdelijk twee zeehonden geplaatst; deze diersoort is nieuw in het park. Nu deze doorsteek is gerealiseerd zal op korte termijn worden begonnen met de bouw van de aquaria en een nieuw vergaderlocatie. Na de zomer wordt begonnen met het ombouwen van het oude pinguïnverblijf tot nieuwe dierverblijven.