Nieuwe boomeekhoorns WILDLANDS nemen verblijf in gebruik

Sinds vandaag zijn in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen voor het eerst de Chinese gestreepte boomeekhoorns voor bezoekers te zien. De afgelopen weken is  in Nortica hard gewerkt om het verblijf te verbouwen. Eerder zat in dit deel één Siberische rode eekhoorn, een groep van vijf boomeekhoorntjes heeft het gebied nu overgenomen. Gisteravond werd de groep in het nieuwe verblijf geplaatst en al snel waren zij op verkenning in hun nieuwe onderkomen. Vandaag kunnen gasten van het dierenpark de dieren al bekijken.  

Het is een groepsdier, in tegenstelling tot de solitair levende Siberische rode eekhoorn. Deze soort valt op door de strepen op zijn rug en de witte pluimpjes op de oren. De vrouwtjes van deze eekhoorns zijn - in tegenstelling tot veel andere diersoorten - groter dan de mannetjes. Eekhoorns hebben een belangrijke rol in de bossen waar ze voorkomen. Zij verspreiden namelijk de zaden en pitten van planten tijdens het aanleggen van hun voorraden. Soms vergeten ze een voorraad en dan kunnen deze zaden ontkiemen tot een nieuwe boom of struik.

Het verblijf van de Chinese boomeekhoorns is niet alleen groter geworden, ook is er vergroend. Qua thematisering past het verblijf nu beter bij het gebied rondom de houtzagerij, waar onder andere de wasberen en bevers van het dierenpark leven. Blikvanger in het nieuwe onderkomen is de oude tractor.

De Chinese gestreepte boomeekhoorns (Tamiops swinhoei) verkennen hun verblijf: