Nieuwe diersoort in WILDLANDS: de vicuña

Sinds vorige week is er een nieuwe diersoort in WILDLANDS gearriveerd. Het gaat om deze prachtige vicuña-dame. De vicuña's krijgen in Serenga een plekje op de kleine woestijn. 

Vicuña's (Vicugna vicugna) zijn sierlijke dieren. De vicuña is de wilde voorouder van de als vee gehouden alpaca. Hun meest naaste verwant is de guanaco, die de wilde voorouder is van de eveneens als vee gehouden lama. Ze behoren, samen met de kameel en dromedaris, tot de kameelachtigen. De vicuña is de kleinste soort in deze familie.

In het wild vind je de vicuña in de Andes (Zuid-Amerika). Ze zijn erg goed aangepast aan barre leefomstandigheden! Zelfs op de droogste plek op aarde kunnen vicuña’s overleven. Ze eten grassen die nauwelijks water bevatten en hebben geen vetbulten, zoals kamelen en dromedarissen. Hierdoor moeten ze om de paar dagen drinken en dat kan dan zelfs zout water zijn.

Binnenkort arriveert er ook een mannelijke vicuña vanuit Duitsland. De twee worden dan direct bij elkaar gezet en moeten waarschijnlijk eerst nog een maand in quarantaine. Mocht het park na 9 februari dus weer open mogen zijn ze nog niet direct te zien voor het publiek.