Nieuws

08 december 2017

Welpen in Serenga 1 jaar

Op 28 november is het precies een jaar geleden dat in de kraamkamer van de Leeuwenberg in Serenga drie leeuwenwelpen werden geboren. Net als in het wild had de moeder zich afgezonderd van de troep en werden de andere leeuwen de eerste dagen op afstand gehouden.

Welpen in Serenga 1 jaar

16 november 2017

Vogelen in Rimbula

Oren, ogen en een fototoestel (of verrekijker)… Dat is wat je echt nodig hebt als je in het overdekte gedeelte van Jungola loopt. In Rimbula zijn namelijk steeds meer vogelsoorten te spotten, dus tijd om te gaan vogelen!

Vogelen in Rimbula

21 oktober 2017

4 survivors 31H in WILDLANDS

Richard Elferink (Coevorden), Twan Biemans (Meppel), Joop Kelders (Groningen) en Sylvia Steenbergen (Emmen) zijn de afgelopen 31 uur non-stop in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen geweest. Om de herfstvakantie in het noorden af te trappen was er een marathonopenstelling ‘de Dag en Nacht van WILDLANDS’.

4 survivors 31H in WILDLANDS

16 oktober 2017

Programma 31H WILDLANDS bekend

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op 20 en 21 oktober aanstaande maar liefst 31 uur achter elkaar geopend. En dat is een unieke gebeurtenis! Deze marathonopenstelling opent op een ludieke manier de week van de herfstvakantie.

Programma 31H WILDLANDS bekend

16 oktober 2017

Slingeraapje geboren in WILDLANDS

Op het Slingerapeneiland in Jungola in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is 16 oktober vroeg in de middag een bruinkopslingeraap geboren. Dit gebeurde voor de ogen van veel bezoekers van het park. Moeder en kind maken het goed, hoewel de moeder nog wel wat onwennig is.

Slingeraapje geboren in WILDLANDS

10 oktober 2017

Nieuw in Jungola!

De doodshoofdaapjes in de Monkey Market in Jungola keken maandagochtend raar op: in de verlaten shop is namelijk een agoeti gesignaleerd!

Nieuw in Jungola!

11 augustus 2017

Zebra geboren in WILDLANDS

In WILDLANDS is woensdagnacht 9 augustus een gezonde zebrahengst geboren. De ervaren moeder en jong maken het prima. De kleine zebra is al met de kudde op de Savanne te zien.

Zebra geboren in WILDLANDS

28 juli 2017

Breedvoorhoofd­krokodillen­stel in de Vlindertempel

Deze soort is de kleinste krokodil, maar met de langste naam. Een breedvoorhoofdkrokodil van anderhalve meter lang is namelijk al een hele grote! Sinds vorige week is een koppel van deze krokodillen te ontdekken in de Vlindertempel (de Chinese alligators zijn verhuisd naar andere parken).

Breedvoorhoofd­krokodillen­stel in de Vlindertempel