WILDLANDS installeert kinderraad van advies

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft vanmiddag de Kinderraad van Advies 2019 geïnstalleerd. Deze Raad bestaat uit tien kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. Zij zullen vier keer per jaar met de directie over ontwikkelingen in en rondom het park brainstormen. Tijdens sollicitaties op 24 december 2018 hebben zij aan een selectiecommissie laten zien welke originele ideeën zij voor de dierverblijven van het park hebben.

Yoran Gerth  (11jr), Julia Warringa  (12 jr), Anouk Feringa (10jr), Harmen Dreesman (14jr), Jean-Julien Kroezenga (12jr), Stan Betting (8jr), Karlijn Hoving (7jr), Veerle Hoogstra (11jr), Elyse Bos (12jr) en Réyon Brinkmann (14jr) gaan actief meedenken over verschillende thema’s, zoals het toevoegen van nieuwe dier(soort)en, het aanbod voor schoolreisjes en het verder uitbreiden van speelgelegenheden. Ook kunnen zij zelf onderwerpen op de agenda zetten. Vanmiddag bij de installatie kregen zij allemaal een pet met hun naam en hun eigen visitekaartjes, zodat zij herkenbaar zijn als kinderraadslid.

De eerste actieve rol van de Kinderraad van WILDLANDS is op 6 februari aanstaande: dan zijn zij aanwezig bij de landelijke première van de bioscoopfilm “Brugklas, de tijd van m’n leven” in het ATLAS Theater in Emmen. Een scene uit deze film is in WILDLANDS opgenomen