WILDLANDS installeert Kinderraad van Advies 2022

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft op 13 februari de Kinderraad van Advies 2022 geïnstalleerd. Deze Raad bestaat uit elf kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Zij volgen de allereerste Kinderraad van Advies uit 2019 op.

Bjarne van Gerwen, Laurien Bults, Stan Betting, Wout Marsman, Evi Huising, Luca Schoenmaker, Karlijn Hoving, Riley den Hartog, Daimyan van der Beek, Bjorn Commandeur en Jasper Mosterd gaan actief meedenken over verschillende thema’s binnen WILDLANDS en brainstormen over ontwikkelingen in en rondom het park. Ook kunnen zij zelf onderwerpen op de agenda zetten. Bij de installatie kregen zij allemaal een hesje met hun naam en het WILDLANDS Kinderraad van Advies-logo, zodat zij op het park ook herkenbaar zijn als Kinderraadslid.

Tijdens sollicitaties in de herfstvakantie van 2021 heeft deze club kinderen aan een selectiecommissie laten zien welke originele ideeën zij voor WILDLANDS hebben. Hun officiële installatie stond in eerste instantie in de kerstvakantie gepland. Omdat het park toen tijdelijk gesloten was in verband met de coronamaatregelen, kon de uitgestelde bijeenkomst vandaag eindelijk plaatsvinden. De nieuwe Raad begint met veel enthousiasme. Luca Schoenmaker: ” Ik heb veel ideeën voor een nog leuker en beter park. Zo vind ik het belangrijk dat een dagje in het dierenpark net zo leuk is voor mensen en kinderen in een rolstoel. Ook moet je in WILDLANDS meer te weten kunnen komen over het klimaat. Ik hoop dat we daar met de Kinderraad mee aan de slag kunnen!”   

De afgelopen jaren heeft de Kinderraad van Advies 2019 van zich laten horen tijdens o.a. deze momenten:

Vlnr bovenste rij: Jasper, Bjarne, Luca, Evi, Karlijn en Bjorn 

Vlnr onderste rij: Daimyan, Riley en Wout

Helaas niet op de foto: Stan Betting en Laurien Bults.