WILDLANDS Kinderraad opent het nieuwe Nortica Aquarium

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (her)opent morgen de deuren na de tijdelijke sluiting i.v.m. de coronamaatregelen en dus is door de ‘aanstichters’ van de Kinderraad van Advies het nieuwe Nortica Aquarium geopend! Zij namen daarom gisteren als allereersten een kijkje bij dit nieuwe dierverblijf. Helaas alleen door de ramen, omdat de binnenruimte van het park nog tijdelijk gesloten moeten blijven. 

In 2020 is er in Nortica hard gewerkt aan een nieuw dierverblijf bij het poolstation in WILDLANDS. Hier is een biologielokaal/ vergaderruimte én dus de aquaria gerealiseerd. De tweede helft van 2020 zijn de aquaria ingericht en zwommen ook de eerste bewoners er rond. Het nieuwe aquarium komt uit de koker van de WILDLANDS Kinderraad van Advies; zij gaven collectief aan een gebied te missen met roggen en haaien. Beide soorten vind je nu onder andere in Nortica, maar denk ook eens aan de puitaal (Zoarces viviparus), de gewone zeedonderpad (Myoxocephalus scorpius) of de diklipharders (Chelon labrosus).

In het biologielokaal ernaast kunnen basisscholen de interactieve workshop Arctic Sciene boeken. Tijdens de workshop onderzoeken de leerlingen de gevolgen van klimaatverandering op dieren en de natuur. Daarnaast is de ruimte ook ingericht als multifunctionele vergaderruimte met alle moderne faciliteiten.