WILDLANDS On Stage voor VMBO-leerlingen

Vandaag was het Doe Dag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Zo’n 70 VMBO-leerlingen van scholen uit Zuidoost-Drenthe konden vandaag ‘proeven’ van verschillende beroepen binnen horeca, retail en de technische dienst in het dierenpark. Zo hielpen er leerlingen bij het inrichten van een stelling in één van de winkels, namen anderen kijkjes onder de achtbaan en in de waterfabriek of mochten ze zelf stroopwafels en vogel- en egelhuisjes maken. (tekst loopt door onder de foto's)

De VMBO-leerlingen en WILDLANDS hadden al kennis met elkaar gemaakt op het beroepenfeest in Evenementenlocatie de Hondsrug Emmen tijdens de eerste editie van Zuidoost Drenthe On Stage op 12 maart jl.. Op dit evenement worden VMBO-leerlingen en beroepsbeoefenaren bij elkaar gebracht. Tijdens het Beroepenfeest gingen zo’n 1150 leerlingen met verschillende beroepsbeoefenaren in gesprek. Bij een match, mag de leerling tijdens de Doe Dag vandaag (28 maart) een kijkje nemen bij het bedrijf. (tekst loopt door onder de foto's )

Doelstellig van dit evenement is het verkleinen van de drempel richting het bedrijfsleven en om het voor jongeren sneller inzichtelijk te maken wat het werken binnen een bepaald vakgebied / organisatie inhoudt. VMBO On Stage bestaat sinds 2007 en onderzoek wijst uit dat zo’n 30% van de leerlingen die meedoet aan een Doe Dag bij een bedrijf ook in de toekomst verbonden blijft aan deze instelling.