WILDLANDS opent het nieuwe Mondiala Plein

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft vanavond het compleet verbouwde entreegebied feestelijk geopend. Tegelijkertijd werd ook de nieuwe naam onthuld: Mondiala Plein. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het plein om te bouwen naar een gezellig en groener plein met horeca én een nieuw dierverblijf voor onder andere drie apensoorten.

WILDLANDS is trots op deze complete metamorfose van het entreeplein en de grote meerwaarde die dit heeft voor de beleving van de gasten. Mede dankzij de bijdrage van de provincie Drenthe, gemeente Emmen en het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF) heeft het park dit project kunnen realiseren. Samen met WILDLANDS-directeur Erik van Engelen namen gedeputeerde Henk Brink van provincie Drenthe en wethouder Jisse Otter van gemeente Emmen als eersten een kijkje in het apengebied. De Apenruïne, zoals dit gebied heet, werd vorige week als laatste fase van de bouw afgerond. Hier zien bezoekers de keizertamarins, gouden leeuwaapjes, witgezichtsaki’s, koi (karpers) en de Azara’s agoeties.

Abonnementhouders mochten eerder dit jaar meedenken over de nieuwe naam voor het verbouwde plein. Daar werd massaal op gereageerd: er kwamen bijna 200 inzendingen binnen. Uiteindelijk viel de keuze op Mondiala Plein, wat plein van de wereld betekent; een betekenis die goed bij WILDLANDS past. Zowel Peter Dortland uit Emmen, Peter Drewes uit Engelbert en Luuk Rengers uit Nieuw-Weerdinge stuurden deze suggestie in. Zij waren ook aanwezig bij de opening, evenals de bouwers, genodigden, personeelsleden én 300 abonnementhouders.