WILDLANDS verkozen tot 3e Leukste Uitje van Nederland

WILDLANDS is in de verkiezingen van het Leukste Uitje van Nederland geëindigd op de 3e plaats. Het Leukste Uitje van Nederland is de publieksprijs namens 4,5 miljoen ANWB-leden. Het wordt gezien als de belangrijkste toeristische verkiezing van Nederland.

Het Land van ANWB reikte vandaag, via een online meeting, voor het elfde jaar de prijs aan de landelijke winnaar uit. Tijdens de stemronde van eind juli tot eind oktober werden er ruim 81.000 stemmen door ruim 50.000 stemmers uitgebracht. De top 12 werd eind december 2020 bekend. De beoordeling is aan de hand van criteria, als gastvrijheid, deskundigheid personeel en prijs/kwaliteitverhouding. Om in aanmerking te komen voor de titel het Leukste Uitje van Nederland moet een park jaarlijks meer dan 450.000 bezoekers trekken en landelijke bekendheid hebben. Omdat WILDLANDS was genomineerd voor de landelijke prijs was het park uitgesloten voor de nominatie van het leukste provinciale uitje.

WILDLANDS is sinds de opening van het park elk jaar één van de genomineerden voor de titel het Leukste Uitje van Nederland. Dit is de eerste keer dat WILDLANDS een prijs in de wacht wist te slepen. Directeur Erik van Engelen is uiteraard blij met de waardering van de ANWB-leden en het publiek: ‘Wij doen er alles aan om het meest avontuurlijke dierenpark te zijn. Nergens kun je de dieren zo beleven als in WILDLANDS. Dat we nu in de top 3 van het Leukste Uitje van Nederland zijn geëindigd, bevestigt dat we afgelopen jaar goede keuzes hebben gemaakt. Er zijn veel parkverbeteringen doorgevoerd. Het winnen van deze top drie notering voelt als een kroon op ons werk en waardering van onze fans.

2021 wordt een jubileumjaar voor WILDLANDS, dan bestaat het park 5 jaar. Ook wordt er in het voorjaar een baby-olifantje verwacht.