Webshop Tickets & reserveren

Turnkampioenen

De boottocht over Rimbula River voert je tussen de eilanden van de slingerapen door. Ze doen hun naam eer aan, want ze slingeren het liefst hoog door de tropische beplanting heen en komen zelden op de grond. Slingerapen zijn dan ook perfect aangepast aan het leven in de boomtoppen. Als je goed kijkt, zie je dat ze geen duim hebben. Die zou alleen maar in de weg zitten bij het slingeren. Hun ogen staan recht naar voren. Daardoor kunnen ze heel precies afstanden inschatten als ze van boom naar boom slingeren. Geen overbodige luxe als je ziet met wat voor vaart ze zich voortbewegen!

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Ateles fusciceps
  • Status in het wild: ernstig bedreigd

Voedsel

Bladeren, fruit, noten, zaden en insecten

Kenmerken

  • Leeftijd: 30 jaar
  • Gewicht: 9 kilo
  • Lengte: 40-55 centimeter, excl. staart

Mannen blijven bij elkaar

Slingerapen zijn echte groepsdieren. De mannetjes vormen de harde kern. De vrouwtjes verlaten de groep als ze geslachsrijp zijn. Heel veel baby-slingerapen zul je niet zien in Rimbula, want een vrouwtje krijgt slechts één keer in de drie tot vier jaar een jong. Een slingeraap is zelfstandig als hij zo’n anderhalf jaar is. Tegen het vijfde levensjaar is hij geslachtsrijp.

Staart als extra arm

Sta je een tijdje te kijken naar de acrobatische kunsten van de slingerapen, dan zie je dat hij zijn lange grijpstaart gebruikt als extra arm. De staartpunt is onbehaard, zodat hij er goed grip mee heeft.

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

Vandaag in Jungola