Webshop Mijn WILDLANDS Tickets & reserveren

De wereld van detropische jungle

In Jungola begin je met een avontuurlijke route door de Vlindertempel waar honderden exotische vlinders vliegen. In de tropische kas vaar je Rimbula River af. De rivier voert je rakelings langs de olifanten en apeneilanden. In Jungola kom je oren en ogen tekort.

Mijn
ontdekkingstocht

aPEnRuÏnE

Verscholen in het groen van de jungle vallen vier apenkoppen op. Wat zijn ze groot! Wie goed kijkt, vindt hier de Apenruïne. Betreed het vervallen leefgebied van de apen en verwonder je over hoe de natuur langzaamaan meester wordt van dit bouwwerk. Schrik niet als je ineens een aap de ruïne ziet beklimmen.

VlINdErTEmPEl

In de tropische Vlindertempel in Jungola vliegen honderden vlinders om je heen, van bloem naar bloem op zoek naar nectar. Soms moet je in de tempel net even met andere ogen kijken. Hier leven veel verschillende diersoorten samen. Kijk eens in het water, in de boomtoppen of tussen de takken. En spot vogels, varanen en anolissen.

Dieren in de Vlindertempel

oLiFaNtEnVaLlEi

Zet je beste beentje voor… In de vallei, vlak bij de Vlindertempel, kan je ze bekijken: de Aziatische olifanten. Langs de rivier in Jungola gaat de kudde aan de wandel op zoek naar voedsel. Als je geluk hebt, gaan ze vlak voor je neus het water in. Geniet van de reuzen van het regenwoud en verwonder je over deze bijzondere dieren.

Meer over de olifant

BiRdY bUsH

Birdy Bush is de wereld van de meest kleurrijke vogels. Felgekleurd en luidruchtig, maar ook piepklein en onopvallend. Met exotische namen als Lori van de Blauwe Bergen, roelroel, Victoria kroonduif en Madagaskar kuifibis. Als je tijd hebt, mag je de lori’s blij maken met een lekker hapje.

rIMbULa RiVeR

Maak een boottocht over Rimbula River en ontdek de dieren van dichtbij! Vaar langs de oevers van het groene oerwoud, tussen de eilanden van de slingerapen door, verwonder je over de acrobatische withandgibbons en - met een beetje geluk - zwemmende olifanten.

Ontdek de jungle vanaf het water

TrOpIScHe KaS rIMbUlA

Het pad door Rimbula voert je dwars door het leefgebied van de halfapen: de ringstaartmaki’s en de bonte vari’s. Hier loop je tussen de dieren en zie je vanaf de brug hoe de slingerapen van eiland naar eiland slingeren. Neem de geluiden en geuren goed in je op en kijk eens in de boomtoppen of tussen de bladeren. Hier ontdek je bijzondere diersoorten!

Ontdek meer dieren in de tropische kas

oTtErBEeK

De Otterbeek is de oorsprong van de Rimbula River. Hier leven de Aziatische dwergotters. Deze druktemakers spelen, onderzoeken, klauteren en zwemmen. Af en toe is er tijd voor een dutje. Deze speelse, grappige en sociale dieren houden van een verfrissende duik en gebruiken hun klauwtjes om voedsel te vangen.

Vandaag in Jungola

Lunchen in de jungle?

Heb je zin om heerlijk te lunchen midden in de grootste tropische kas van de wereld? Of heb je liever een lekker gekoeld drankje? Bij Rimbula Restaurant is het mogelijk. Neem plaats op het terras en hoor de gibbons zingen en zie vogels voorbij vliegen. Rondom het terras is er voor kinderen genoeg te beleven.

OnTdEk De AnDeRe WeReLdEn