Webshop Tickets & reserveren

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

Koning van de Noordpool

De machtige ijsberen trekken zich niets aan van de onderzoekers op het Poolstation van Nortica. Ze gaan gewoon hun gang in de IJsberenbaai. Het zijn supergoede zwemmers en ze zijn altijd te porren voor een spetterend spelletje in de golven. Onder in het poolstation kun je zien hoe soepel en makkelijk ze onder water bewegen. Je moet trouwens niet verbaasd staan als ze jou ook eens van dichtbij willen bekijken. Neus aan neus met de koning van de Noordpool – het is een bijzondere ervaring.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Ursus maritimus
  • Status in het wild: kwetsbaar

Voedsel

Zeehonden, aas

Kenmerken

  • Leeftijd: 20-25 jaar
  • Gewicht: 200-500 kilo
  • Lengte: 2,0 - 2,5 meter

Een vet beest

Vind je de ijsbeer een vet beest, dan heb je helemaal gelijk. Van zijn prooidieren (meestal zeehonden) eet hij vooral het vet. Dat heeft hij nodig voor zijn dikke speklaag die hem beschermt tegen de ijzige kou op de Noordpool. Door al dat vet kan hij zonder problemen kilometers ver door het ijskoude poolwater zwemmen. De ijsbeer heeft geen last van natuurlijke vijanden, maar wel van de opwarming van de aarde. Door de smeltende ijsmassa’s heeft hij steeds minder mogelijkheden om te jagen op zijn belangrijkste prooidier, de zeehond.

Meer informatie over ijsberen

Vandaag in Nortica