Mindervaliden

WILDLANDS is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Alle shows, presentaties, horecalocaties en winkels zijn toegankelijk voor mindervaliden. Het speelparadijs Animazia is voorzien van een mindervalide speeltoestel. Het speeltoestel is te betreden met een rolstoel. Enkele attracties zijn minder of niet toegankelijk voor mindervaliden, afhankelijk van de handicap, zoals de Jungle Trail, Tempel Trail, Mini Jungle Trail,  Koppensnellerspad, Vlottenoversteek, Tweestryd en Termietenheuvels. 

WILDLANDS heeft een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar. Tijdig reserveren (minimaal één dag van tevoren via +31 (0)591 850 855) is aan te raden om teleurstelling te voorkomen. Je kunt de rolstoel ophalen bij de Informatiebalie rechts voorbij de entreepoortjes.

Voor het lenen van een rolstoel betaal je € 25,- borg. De rolstoel mag het park niet verlaten en dient uiterlijk 15 minuten voor sluitingstijd weer ingeleverd te worden. Rolstoelen zijn niet bedoeld om gebruikt te worden als buggy of bolderkar.


Meer informatie over rolstoelen

Entreeprijs

Mindervaliden betalen de reguliere entreeprijs aan de kassa. Voor gasten met een handicap geldt dat zij één begeleider mee kunnen nemen. Deze zorgbegeleider betaalt €5,50 entree aan de kassa. Deze korting kan niet met andere acties worden gecombineerd.

Om gebruik te maken van de mindervalideregeling dien je in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs en een verklaring waarin wordt vermeld dat de betreffende persoon niet zelfstandig het park kan bezoeken.

Toilet

Bij alle toiletgroepen van WILDLANDS is een aangepast toilet aanwezig. Tevens beschikt WILDLANDS over een verschoningsruimte voor mindervaliden in Rimbula Restaurant en Momma's Restaurant. Wanneer je gebruik wil maken van deze ruimte, neem dan contact op met +31 (0)591-690 356. 

Geleidehond of hulphond

Een officiële geleidehonden of hulphond worden toegelaten mits hij zijn hesje draagt.  Honden kunnen echter niet worden toegelaten in de attracties. 

Meer informatie

Wachtrij bij attracties

Bij attracties met een wachtrij (Serenga Safari, Tweestryd, Arctic 1 en Rimbula River) wordt onderscheid gemaakt tussen rolstoelgebruikers en overige gasten die niet van de reguliere ingang van de attractie gebruik kunnen maken. Tijdens het betreden van een attractie is het verplicht om begeleid te worden indien je niet op eigen kunnen de attractie tijdens een calamiteit kan verlaten.