Webshop Tickets & reserveren

Vliegen onder water

Een pinguïn is een vogel, maar hij kan niet vliegen. Tenminste, niet in de lucht... Kijk bij de pinguïns in Nortica en zie hoe ze onder water zwemmen. Het lijkt net alsof ze vliegen! Ze gebruiken hun vleugels als flippers en zoeven met hun gestroomlijnde lichaam soepel door het water. Humboldt-pinguïns zijn sociaal levende dieren. Ze gaan groepsgewijs op jacht. De onervaren dieren kunnen zo van de oudere dieren leren hun weg te vinden tussen het broedgebied en het voedselgebied. Door gebruik te maken van een speciale techniek in het water, genaamd ‘tuimelen’, kunnen Humboldt-pinguïns een snelheid van 12 km/uur behalen.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Spheniscus humboldti
  • Status in het wild: kwetsbaar

Voedsel

Ansjovis en sardine

Kenmerken

  • Leeftijd: 15 jaar
  • Gewicht: 4,5 kilo
  • Grootte: 50-60 centimeter

Zwart-wit survival jack

Wist je dat? Het verenpak van de pinguïn is gegarandeerd waterdicht en ook nog warm in het koude water. Met vet uit een klier bij zijn staart, smeert de pinguïn zich in. Daar kan geen gore-tex survival jack tegenop! Ook hebben alle volwassen pinguïns een zwart-wit verendek. Hoewel de tekening van het verendek per soort verschilt, is het altijd zo, dat de buik van de pinguïn wit is, en de rug zwart. In het water is dit erg praktisch. Als een pinguïn zwemt, steekt zijn zwarte rug nauwelijks af tegen de donkere diepte van de oceaan. Van onderen zijn ze ook nauwelijks zichtbaar, doordat de lichte buik bijna niet afsteekt tegen de lichte bovenkant. Pinguïns hebben zo de mogelijkheid hun prooi ongezien te benaderen, of zich schuil te houden voor vijanden.

Meer informatie over humboldtpinguïns

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

Vandaag in Nortica