Webshop Mijn WILDLANDS Tickets & reserveren

de wereld van dE HeTe DrOoGtE

In Serenga stap je de wereld van de hete droogte binnen. Wandel in het Dogondorp tussen de geiten en de ezels, geniet van de alerte prairiehondjes op de vlakte en betreed Momma Dunia’s National Park. Kijk hoe jij met respect voor mens en dier de natuur kunt beschermen!

Mijn
ontdekkingstocht

DoGoNdOrP

Djambo! Welkom in het Dogondorp. Zo ziet het leven eruit als hoeder van het vee. Hier hoor je de schapen blaten en ravotten de mangoesten. Verderop loop je zelfs tussen de geiten en ezels. Bezoek de school en leer meer over deze gedomesticeerde dieren.

LeeUWeNbErG

In Serenga zie je ze vaak bovenop de Leeuwenberg, uitkijkend over de savanne. Ze lijken misschien wat te soezen, maar reken er maar op dat ze hun omgeving goed in de gaten houden. De dieren op de savanne, jij daar beneden op dat pad, niets ontsnapt aan hun aandacht.

Meer over de leeuw

SeReNgA SaFaRi

Ga mee in de oude truck voor een avontuurlijke safaritocht over de savanne, het leefgebied van onder andere de zebra´s, neushoorns en giraffes. Je tocht voert je ook door het woestijngebied van de kamelen en onagers en over een krakkemikkige brug. Als dat maar goed gaat…

Een avontuurlijke safaritocht

BaViAnEnArEnA

Bij de ingang van de arena zie je twee enorme stenen mantelbavianen. De bavianen veroverden dit indrukwekkende bouwwerk terug op de mensen. Vanuit de arena bekijken ze jou en de andere ‘vreemde apen’. Hier ben jij de attractie!

Bavianenpresentatie

TwEeStRyD

Waaghalzen, snelheidsduivels en avonturiers opgelet: beleef een sensationele rit door de oude mijn Tweestryd in Serenga. Stap samen met je vrienden, je opa, je moeder of je broertje in één van de twee mijnkarren van de achtbaan en laat jezelf naar een duizelingwekkende hoogte brengen.

Stap in de achtbaan

KiFaRu RaNgEr StAtIoN

In het Kifaru Ranger Station kun je als een echte ranger de dieren van de savanne in de gaten houden. Overal hangen camera’s om de dieren te observeren. Ben jij geschikt om de savanne te beschermen? Test je kennis met het Ranger Examen!

oNtSpOOrDe TrEIn iN dE wOeStIJn

Middenin de heuvelige Serenga-woestijn ligt een ontspoorde trein. Onverstoorbaar sjokken daar de kamelen en vicuñas langs. In de trein liggen slagtanden, dierenhuiden en vangkisten. Wat gebeurt hier? Het lijkt wel een rovershol van stropers. Danger, keep out!

AniMazIA

Even lekker losgaan? Dat kan in een overdekte klauterwereld vol touwbruggen, boomhutten en glijbanen. Ook is er een speelhoek voor de allerkleinsten. Het overdekte Animazia is een waar XL-speelparadijs. Dacht je dat hier geen dieren wonen? Dan heb je het mis. Tropische vissen, zeeschildpadden en naakte molratten voelen zich hier ook prima thuis.

Vandaag in Serenga

Eten aan de rand van de Savanne?

Momma’s Restaurant is prachtig gelegen aan de rand van de Savanne. Vanaf het terras zie je de neushoorns, zebra’s en giraffes rustig grazen.

OnTdEk De AnDeRe WeReLdEn