Tickets bestellen

Koning der dieren

Leeuwen zijn de enige katachtige roofdieren die in groepen leven. In Serenga zie je ze vaak bovenop de Leeuwenberg, uitkijkend over de savanne. Ze lijken misschien wat te soezen, maar reken er maar op dat ze hun omgeving in de gaten houden. De dieren op de savanne, jij daar beneden op dat pad, niets ontsnapt aan hun aandacht. Zo´n plekje hoog verheven boven alle anderen past natuurlijk perfect bij de koning der dieren. En, niet onbelangrijk, het is ook nog eens een ideale spot om ongestoord van de zon te genieten.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Panthera leo
  • Status in het wild: kwetsbaar

Voedsel

Hoefdieren

Kenmerken

  • Leeftijd: 14 jaar
  • Gewicht: 125-190 kilo
  • Grootte: 1,40-2,20 meter lang

Sociaal leven

Leeuwen hebben een groot territorium nodig waar ze leven en jagen. Leeuwen brullen om hun territorium aan te geven en ze markeren hun territorium door voorwerpen met urine te besprenkelen. In tegenstelling tot de anderen katachtige leven leeuwen in troepen. De grootte van de troepen varieert van een paar tot ongeveer 30 leeuwen. Een troep bestaat uit volwassen vrouwtjes, 1 of 2 mannetjes leeuwen en daarnaast de jongen. Meestal wordt `s nachts door de leeuwinnen gejaagd. Overdag nemen de leeuwen veel rust, soms wel 20 uur per dag.

Meer informatie over leeuwen

Vandaag in Serenga