Jonge mannetjesolifanten uit WILDLANDS verhuizen naar Spaans Dierenpark

Eerder deze week zijn twee jonge mannetjesolifanten, broers van elkaar, uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen verhuisd naar een dierenpark in Spanje. Beide olifanten zijn oud genoeg om de kudde te verlaten, wat een natuurlijk proces is bij olifanten. Omdat mannelijke olifanten in dierentuinen niet zelf van kudde naar kudde kunnen trekken, is er een speciaal programma voor soortbehoud: het European Endangered Species Programme (EEP). Het wordt steeds belangrijker dat dierenparken zich voor de Aziatische olifanten – in het wild bedreigde diersoort – blijven inzetten.

Tijdens de verhuizing reisden twee vaste olifantenverzorgers mee om de dieren te begeleiden en te verzorgen. Zij hielpen niet alleen tijdens de reis, maar ook bij de introductie in hun nieuwe omgeving. De verzorgers brachten de nieuwe verzorgers in Spanje op de hoogte van alle bijzonderheden over de olifanten, om zo het wenningsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De olifantenbroers zijn goed aangekomen in hun nieuwe verblijf, dat ruim en natuurgetrouw is ingericht. Ze blijven samen en wennen goed aan hun nieuwe omgeving. Beide bullen maken het uitstekend en de verzorgers van WILDLANDS keren binnenkort met een goed gevoel terug naar Emmen, wetende dat de olifanten in goede handen zijn.