Koninklijke familie in WILDLANDS

(Gemeente) Emmen blikt terug op een gezellige, gemoedelijke en ontspannen Koningsdag 2024. De Koninklijke familie bracht dit jaar op zaterdag 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, een bezoek aan de Vlinderstad. Onderdeel van de route door de stad was het Mondiala Plein in WILDLANDS; waar het dierenpark, theater én de buren samen kwamen.    

Het koninklijk gezelschap komt WILDLANDS binnen via de zijkant van het Mondiala Plein, zij werden daar welkom geheten door de directeur van het dierenpark Julius Minnaar. Op het plein twee vleugels, waarop twee jonge Drentse pianisten Kees Kruit en Manuel Sanguino de finale van het muziekstuk Les Carnaval des Animaux (van Camilie Saint-Sains) ten gehore brengen. Zij krijgen ‘ondersteuning’ van het dierenrijk in de vorm van straattheater en dit alles onder leiding van een dirigent (acteur Sijmen de Jong van theatergezelschap Garage TDI uit Assen). Het geheel is geregisseerd door Kim Oosterhoff uit Emmen en werkzaam bij het ATLAS Theater. Zij heeft ondersteuning gehad van Marcel de Vre, een bekende televisieregisseur.

Met dit stuk hebben WILDLANDS en het ATLAS Theater de krachten weten te bundelen en de koninklijke familie op een verrassende manier weten te verwelkomen. De gasten achter de theateropstelling zijn allemaal genodigden van het theater en het dierenpark en bevat een mix van personeelsleden, vrijwilligers en abonnementhouders van WILDLANDS en Vrienden van het ATLAS Theater.

Na het muziek/ theater spektakel loopt de koninklijke familie door naar het terras van restaurant Travellers’ Taste, waar de buren van WILDLANDS zitten; een delegatie van bewoners van woonzorgcentrum Holdert. Hier worden uitgebreid handen geschud en praatjes gemaakt. Vanaf hier liep het hele gezelschap door de entreepoort het Raadhuisplein op, waar de Koning op het grote podium aangeeft dat "deze Koningsdag veel minder kon", oftewel Drents voor: het was echt fantastisch!  

Zowel op zaterdag 27 april, als op vrijdag de 26e tijdens de opbouw en repetitie, was er veel te doen in WILDLANDS. We laten jullie een paar van deze hoogtepunten hieronder meebeleven aan de hand van foto's.