Leeuw te zien op de Leeuwenberg in WILDLANDS

De koning der dieren is weer te zien in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Dankzij een succesvolle introductie van de nieuwe man bij de drie al in het park levende leeuwinnen, zette hij op dinsdagmorgen 4 juni- voor het eerst met alle drie de dames - zijn stappen in het buitenverblijf.

Sinds zijn aankomst op 8 mei j.l. heeft WILDLANDS achter de schermen hard gewerkt aan de introductie van de leeuw met de leeuwinnen. Daarbij was direct een goede klik te zien met de oudste leeuwin. Dat was gunstig, omdat WILDLANDS hoopt dat de leeuw met haar ook voor nageslacht gaat zorgen. De leeuw mocht al eerder alleen en daarna met dit oudste vrouwtje, buiten openingstijden, het buitenverblijf verkennen. De afgelopen dagen lag het viertal achter de schermen ook zo relaxt bij elkaar, dat vanmorgen werd besloten ze gezamenlijk het buitenterrein op te laten gaan. En ook dat verliep rustig.

De komst van deze man is niet alleen een prachtige aanwinst voor het park, maar ook een belangrijke stap binnen het Europese programma voor soortbehoud (EEP). Deze leeuw is zorgvuldig gekozen om deel te nemen aan het EEP. Dit programma is een middel om de populatie Afrikaanse leeuwen genetisch gezond te houden. Alle dierenparken die zijn aangesloten bij EAZA werken via het EEP samen.

De eerste beelden van de nieuwe leeuw met de drie leeuwinnen op het buitenterrein: