Dierenwelzijn

In WILDLANDS creëren we ruime habitats voor onze dieren, ingericht zoals de natuurlijke leefomgeving van de dieren eruit ziet. Daarmee creëren we zo natuurgetrouw mogelijke ecosystemen (flora en fauna). Dat versterkt niet alleen ons concept, maar zo zijn we ook toonaangevend op het gebied van dierenwelzijn en educatie. Twee voorbeelden hiervan:

Olifanten

Het nieuwe olifantenverblijf is een goed voorbeeld:

Ook hier kunnen de dieren zich volledig onderdompelen in het water en hebben tevens de mogelijkheid om onder een grote waterval te staan. Achter de schermen kunnen de dieren van elkaar gescheiden worden, om de dieren de verzorging te kunnen bieden die nodig is. Ook ’s nachts hebben de olifanten de keuze om in de overdekte jungle te struinen.

  1. Waarde 1
  2. Waarde 2
  3. Waarde 3

Bavianenarena

In de Bavianenarena is het de vraag wie naar wie kijkt. De gasten naar de apen, of de bavianen naar de gasten. In het originele ontwerp zou op deze plek een gebouw in de vorm van het Colosseum komen. De bavianen zouden rondom kunnen lopen en de gasten van alle kanten kunnen bekijken. Voor het welzijn van de bavianen was deze constructie niet geschikt, immers bavianen moeten zowel uit het zicht van elkaar kunnen zitten als ook ver weg kunnen kijken. Daarom is in het definitieve ontwerp voor deze theatervorm gekozen. Zo kunnen de dieren behalve naar de gasten ook uitkijken over de savanne, zoals ze in de natuur ook kunnen doen.

We zorgen ervoor dat de dieren zich zo natuurlijk mogelijk kunnen gedragen zodat onze gasten de dieren in WILDLANDS beleven zoals in de natuur. Een verrijkende ervaring!