Ruim half miljoen bezoekers in WILDLANDS in 2021

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft in het coronajaar 2021 in totaal 516.000 bezoekers ontvangen. Dat is iets minder dan het jaar ervoor, toen er 560.000 mensen naar het park kwamen.

Deze aantallen liggen ver onder het niveau van een regulier jaar; in 2019 ontving het park nog 930.000 bezoekers. De oorzaak ligt in de langdurige sluitingen als gevolg van de coronacrisis. In de zomer ontving het park – ondanks de coronabeperkingen – nagenoeg hetzelfde aantal bezoekers als in een normale zomer, maar lagen de bestedingen in 2021 fors hoger dan in de jaren daarvoor. Wat dit betekent voor de financiële situatie wordt later bekendgemaakt, als de impact van alle steunmaatregelen bekend is.

WILDLANDS is optimistisch over de toekomst. Directeur Erik van Engelen: “Ondanks dat we in de eerste vijf maanden van 2021 geen bezoekers konden ontvangen, ben ik tevreden over onze resultaten tijdens de periodes waarin we wel geopend waren. In de zomermaanden waren we weken achter elkaar uitverkocht en ook de bestedingen lagen op een hoog niveau. Wildlands heeft nu 30.000 abonnementhouders, dat stemt ons erg hoopvol voor de toekomst. Daarnaast ligt het park er prachtig bij en starten we volgende week met de verbouwing van het Kompasplein.“