Webshop Tickets & reserveren

Wist je dat je dit dier in WILDLANDS ook kan adopteren? Met jouw adoptie draag je een steentje bij aan de dieren in WILDLANDS. Daarnaast gaat 50% van het bedrag naar duurzame projecten gericht op bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF)

Meer informatie over adoptie  Adopteer direct

Wilde ezel

De onager oftewel de Aziatische wilde ezel is inderdaad een echt wild dier. Ze overleven in hete droge gebieden waar de meeste dieren dat niet kunnen. Onagers lijken meer op paarden dan andere ezelsoorten en kunnen flink vaart maken. Als het nodig is, halen ze een snelheid van wel 65 kilometer per uur. Alle wilde paardachtigen - paarden, zebra's en wilde ezels - worden bedreigd. Aantasting van hun land- en waterbronnen, stroperij en concurrentie met mensen en vee om voedsel en waterbronnen zorgen ervoor dat deze dieren het steeds moeilijker krijgen.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Equus hemionus
  • Status in het wild: bedreigd

Voedsel

Grassen en vetplanten

Kenmerken

  • Leeftijd: 25 jaar
  • Lengte: 2-2,5 meter
  • Gewicht: 200-260 kilo

Wisselende levensstijl

Onagers leven op verschillende manieren samen. Soms heeft een hengst een territorium waar vrouwelijke ezels in de paartijd langs komen. In andere gevallen leeft een groep als een soort harem bij elkaar. Veel van het water dat onagers nodig hebben, komt uit de planten die ze eten. Is het heel droog, dan graaft het dier kuilen in de rivierbedding om water te vinden. Onagers zijn intelligente dieren, met een uitstekend zicht en gehoor. Ze vluchten liever voor roofdieren dan dat ze vechten. Als ze echter in het nauw worden gedreven, kunnen ze hard trappen om zichzelf te beschermen. Een snelle trap van een scherpe hoef is genoeg om de meeste roofdieren weg te jagen!

Vandaag in Serenga