Webshop Tickets & reserveren

Grootste vlinder

Tussen alle kleurrijke bloemen en vlinders in de Vlindertempel, kan je ook de grote atlasvlinder tegenkomen. Deze vlinder kan een spanwijdte bereiken van 25-30 centimeter en behoort tot de grootste vlinders ter wereld. De vlinder heeft de tekening van slangenkoppen aan de uiteinden van de vleugels om belagers af te schrikken. De rupsen van de atlasvlinder leven van verschillende soorten planten.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Attacus atlas

Voedsel

Als rups diverse planten

Kenmerken

  • Grootte: 25-30 centimeter
  • Leeftijd: 5-7 dagen

Kort leven

Een volwassen atlasvlinder heeft geen roltong en kan daarom niet eten als hij uit de pop is gekropen. De vlinders moeten het doen met de vetreserves, die ze als rups hebben opgebouwd. In deze korte periode houdt de atlasvlinder zich alleen bezig met voortplanten. De vrouwtjes van de atlasvlinder trekken mannetjes aan door een geurstof (feromoon) te verspreiden. De mannetjes kunnen met hun gevoelige geveerde antennes de feromonen van het vrouwtje al op honderden meters afstand ruiken. Door in een steeds sterkere geur te vliegen komt hij bij het vrouwtje. Na de paring is het de taak van het vrouwtje om geschikte voedselplanten te vinden voor de afzet van de eieren.

Meer informatie over vlinders

Vandaag in Jungola

Lunchen in de jungle?

Heb je zin om heerlijk te lunchen midden in de grootste tropische kas van de wereld? Of heb je liever een lekker gekoeld drankje? Bij Rimbula Restaurant is het mogelijk. Neem plaats op het terras en hoor de gibbons zingen en zie vogels voorbij vliegen. Rondom het terras is er voor kinderen genoeg te beleven.