Webshop Mijn WILDLANDS Tickets & reserveren

De kip

De huishoen (ook bekend als kip) komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië. Hier leeft nog steeds één van de wilde voorouders van de huishoen: de Bankivahoen. Deze wilde kip is honderden jaren geleden gedomesticeerd door de mens en hierdoor zijn er verschillende kippenrassen ontstaan. Kippen staan bekend om hun pikorde. Een pikorde bepaalt de rang van een individu in de groep. Kippen die hoog in rang staan worden bijna niet gepikt door de anderen en kippen die onderaan staan vaak wel.

Gegevens

  • Wetenschappelijke naam: Gallus gallus domesticus
  • Gedomesticeerd

Voedsel

  • Granen en zaden
  • Plantendelen
  • Insecten en ongewervelden

Kenmerken

  • Leeftijd: 10 tot 15 jaar
  • Gewicht: 3 tot 5 kg

Zijdehoen

Deze pluizige kippen zijn te vinden in de buurt van de Jungle Arena in Rimbula. Dit ras komt oorspronkelijk uit het Himalaya-gebergte. Een hoog en ruig gebied, waardoor deze sterke kippen ontzettend goed tegen extreme weersomstandigheden zoals kou of warmte. Zijdehoenders onderscheiden zich van andere kippenrassen door hun extra teen en zwart gepigmenteerde huid.

Bloemenkip

De bloemenkip is een ras dat is te vinden in het Dogondorp. Daar lopen deze kleurrijke vogels rond tussen de geiten en de ezels. Bij de bloemenkip is het verschil tussen de haan en een hen duidelijk te zien. De haan (het mannetje) heeft een grote kam op zijn hoofd, heeft langere kinlellen en grote sporen achter op zijn poten. De haan kraait iedere dag om zo zijn territorium duidelijk te maken; hij is namelijk erg gesteld op zijn hennetjes en zit niet op concurrentie van andere hanen te wachten.

Vandaag in Serenga

Eten aan de rand van de Savanne?

Momma’s Restaurant is prachtig gelegen aan de rand van de Savanne. Vanaf het terras zie je de neushoorns, zebra’s en giraffes rustig grazen.