Welkom in
Serenga

Avontuur, natuur en cultuur, in Serenga vind je het allemaal. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe… of een 50 cm groot stokstaartje. Je reis brengt je langs dansende nijlpaarden onder water, dwars door het gebied van de grappige prairiedogs. Maak kennis met de bewoners van het Dogondorp en beproef je geluk bij de goudzoekers. Serenga. Een onvergetelijke belevenis!

Start je reis

Nieuw vanaf voorjaar 2018

Waaghalzen, snelheidsduivels en avonturiers opgelet: nog éven en je kunt je klaarmaken voor een sensationele rit door de oude mijn in Serenga!

Nieuw vanaf voorjaar 2018

Serenga Safari

Fasten your seatbelts! Ga mee in de oude truck voor een avontuurlijke safaritocht over de savanne, het leefgebied van de zebra´s, neushoorn en giraffes, voorbij de Bavianen-Arena met zijn verborgen schatten in het zand. Je tocht voert je door het woestijngebied van de kamelen, over een krakkemikkige brug, door een drooggevallen waterplaats. Het gaat nog maar net goed. Tenminste, dat hoop je…

Serenga Safari

Leeuwenberg

Hoog op de Leeuwenberg kijkt de Koning der Dieren uit over de vlakte. In de verte lopen de impala’s, giraffes, neushoorns en andere dieren van de savanne. Pas maar op. De leeuw ziet jou wellicht ook als een prooi en lekker hapje. Even kijkt een van de leeuwen je indringend aan, daarna kijkt hij weer weg. OK. Je bent deze keer niet interessant genoeg…

Leeuwenberg

Bavianenarena

Bij de ingang van de Arena zie je twee enorme stenen mantelbavianen. Half verborgen in het zand liggen skeletten van reusachtige apen. Met schep en penseel ontrafelen archeologen dit mysterie. Wat is hier gebeurd? De bavianen veroverden dit indrukwekkende bouwwerk terug op de mensen. Vanaf de tribunes bekijken ze jou en de andere vreemde ´apen´. Hier ben jij de attractie!

Bavianenarena

Dogondorp

Achter het Zonnepaleis, de entree van de droge, hete wereld van Serenga, kom je in het levendige Dogon-dorp. Neem de tijd en maak kennis met de dieren die hier sinds jaar in het dorp leven. De Nubische geiten met hun lange oren, de harige kameroenschapen en de taaie dwergezels zijn helemaal gewend aan mensen, ze laten zich rustig aanraken.

Dogondorp

De Goudmijn

Hier zijn de prairiedogs de baas – tenminste, onder de grond. Bovengronds hopen enkele goudzoekers dat hun dromen uitkomen. Sluit je bij hen aan en beproef jouw geluk. Maar zorg dat de goudkoorts je niet in zijn greep houdt, want er is nog veel meer te zien in Serenga!

De Goudmijn

Termietenheuvels

De overlevingsstrategie van stokstaartjes is simpel: OPLETTEN! In Serenga wonen deze grappige dieren in de buurt van twee verlaten termietenheuvels. Als je erin klimt (via een speciale gang), dan snap je waarom: vanaf de heuveltop heb je een superuitzicht over de savanne. In de andere heuvel ga je juist naar beneden. Met een beetje geluk sta je daar oog in oog met een stokstaartje.

Termietenheuvels

Nzuri Hairstudio

Geef jezelf een nieuwe Serenga-look en laat prachtig gekleurde veertjes in je haar zetten. Wedden dat je vrolijk weer naar buiten stapt? Origineel & hip, voor mannen én vrouwen.

Nzuri Hairstudio

Djembé Academy

De klank van de djembé is kilometers verderop nog te horen. Van oudsher gebruikten de bewoners deze trommels dan ook om snel met andere dorpen te communiceren. In de Djembé Academy van WILDLANDS leer je de basistechniek van vingers en vlakke hand en het verschil tussen een bass, tenor of slap. Komt misschien nog eens van pas als je telefoon uitvalt.

Djembé Academy

Zonnepaleis

Het machtige Zonnepaleis is de poort naar Serenga. Via het Dogon-dorp betreed je deze droge, hete wereld en maak je kennis met de dieren die hier leven.

Zonnepaleis

Prairiedogsvlakte

In Serenga leidt het pad dwars door het gebied van de prairiedogs. Vaak zitten ze relaxt op een kluitje in de zon, maar zodra er onraad dreigt – keek je even niet uit waar je liep? – verdwijnen ze onder de grond. Ooit was dit landbouwgebied, maar het gegraaf van de prairiedogs maakte dit onmogelijk. De boer is er niet zo rouwig om: onder de grond bleek een echte Goudmijn te zitten.

Prairiedogsvlakte

Nijlpaardenpoel

Je zou het niet zeggen, maar de grote, lompe nijlpaarden zijn de ballerina’s van WILDLANDS. Een sterk verhaal? Overtuig jezelf! Kijk maar eens bij de Nijlpaardenpoel en zie hoe elegant ze zich onder water voortbewegen.

Nijlpaardenpoel

Wallabyheuvel

Zo van dichtbij lijken wallabies misschien heel aaibaar, maar dat zijn ze beslist niet! Een wallaby die zich bedreigd voelt, kan agressief worden en aanvallen. Hij ‘bokst’ met zijn voorpoten in de lucht. Als hij echt aanvalt, steunt hij op zijn staart en deelt hij met zijn sterke achterpoten flinke trappen uit. De bijnaam van het nationale rugbyteam van Australië is ‘Wallabies’. Misschien omdat ze goed kunnen boksen?

Wallabyheuvel

Stokstaartjeskuil

De overlevingsstrategie van stokstaartjes is simpel: OPLETTEN! Ze leven in open terreinen, waar elk moment een roofvogel kan toeslaan. Ook in WILDLANDS staat dan ook altijd wel één stokstaartje op wacht. Signaleert hij onraad, dan duiken alle stokstaartjes vliegensvlug in de ondergrondse holen. Bijzondere ervaring: daal af in de termietenheuvel en kijk eens diep in de ogen van een stokstaartje.

Stokstaartjeskuil

Woestijn

Een woestijn is een gebied waar het amper regent. Dat kan een zandvlakte opleveren, maar ook een ijs- of zoutwoestijn. De woestijn in WILDLANDS is een voorbeeld van een droge, hete zandwoestijn. De dieren die hier weten te overleven, zijn echte bikkels. Ze hebben zich optimaal aangepast aan de omstandigheden. Te voet of in de Safari Truck – ontdek de woestijn van WILDLANDS op jouw eigen manier.

Woestijn

Hazina opgraving

Voor de ingang van de Bavianenarena, half verborgen in het zand, liggen allerlei potscherven en de skeletten van twee reusachtige bavianen. Met schep en penseel ontrafelen archeologen dit mysterie. Wat is hier gebeurd? Stroop de mouwen op en graaf mee. Alle hulp is welkom!

Hazina opgraving

Waterspeelplaats

Het lijkt een speelplaats, de waterpomp met de verschillende opvanggeulen aan de rand van de savanne. En dat is het ook, maar door het water omhoog te pompen zorg je er ook voor dat de waterbak van de giraffen aan de rand van savanne steeds goed gevuld blijft. Dus… geef een zwengel aan die hengel! Alvast bedankt, mede namens de giraffen.

Waterspeelplaats

Zeboekraal

In de Zeboekraal in Serenga kom je het kleinste runderras ter wereld tegen, de dwergzeboes. Als je staat te wachten op je safaritocht (vertrek naast de Zeboekraal), maak dan eens kennis met deze relaxte runderen. Ze vinden het prima als je ze van heel dichtbij bekijkt. Of maak een originele ik-en-m’n-zeboe-selfie!

Zeboekraal

Dieren in Serenga

Proviand & Souvenirs

Tickets bestellen